ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δέσμευση Αλ. Τσίπρα για αποζημίωση των πληγέντων από την κακοκαιρία στην Αττική – Ανοίγουν θέρετρα του Στρατού

Δέσμευση Αλ. Τσίπρα για αποζημίωση των πληγέντων από την κακοκαιρία στην Αττική – Ανοίγουν θέρετρα του Στρατού

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η έκτακτη σύσκεψη, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, για την τραγωδία στη Μάνδρα Αττικής, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής αντιστράτηγος Βασίλης Καπέλιος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Γιώργος Δέδες και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή τη στιγμή είναι να ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις διάσωσης, οι οποίες θα συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της νύχτας και το πρωί. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 87 διασώσεις.

Επίσης, έχει δοθεί η εντολή στην Πολιτική Προστασία να ενημερώνει τους πολίτες για την πορεία των καιρικών φαινομένων, ώστε να μπορέσουν να διαχειριστούν την κατάσταση.

Ακόμα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία για να ανοίξουν θέρετρα του Στρατού και ξενοδοχεία, ώστε να μπορέσουν να μείνουν οι κάτοικοι των οποίων τα σπίτια καταστράφηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επισημάνθηκε στη σύσκεψη ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει επικοινωνιακή πολιτική πάνω στους νεκρούς και σημειώθηκε πως μετά το πέρας των επιχειρήσεων διάσωσης θα γίνει καταγραφή των ζημιών και υπήρξε δέσμευση για αποζημίωση των πληγέντων.

Τέλος, υπογραμμίστηκε πως αποτελεί δέσμευση της κυβέρνηση η αποκατάσταση των προβλημάτων και των καταστροφών.

Τους 14 έφτασαν μέχρι στιγμής οι νεκροί

Τους 14 έφτασαν μέχρι στιγμής οι νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία στη Μάνδρα.

Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας 30-35 ετών, που εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο στο 5ο-6ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού Μάνδρας-Θηβών. Ο νεκρός άνδρας εντοπίστηκε από τα σωστικά συνεργεία της Πυροσβεστικής στη Μάνδρα Αττικής..

Δύο νεκροί, ένας άνδρας που αναζητείτο από το πρωί και ανασύρθηκε από υπόγειο οικίας, στη συμβολή των οδών Παπαδιαμάντη και Ομήρου και μία γυναίκα, η οποία εντοπίστηκε σε εξωτερικό χώρο επιχείρησης στη συμβολή Αγίας Αικατερίνης και Ρόκα, εντοπίσθηκαν νωρίτερα στη Μάνδρα.

Επίσης, βρέθηκαν νεκροί ένας κυνηγός, που αγνοείτο από το πρωί και ένας οδηγός φορτηγού. Ο κυνηγός βρέθηκε στην περιοχή Αγίας Σωτήρας, σε εξωτερικό χώρο και ο οδηγός στο 26ο χιλιόμετρο της παλαιάς εθνικής οδού Μάνδρας-Θηβών.

Εννέα νεκροί μεταφέρθηκαν νωρίτερα στο Θριάσιο Νοσοκομείο, το οποίο έχει τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 10 τραυματίες. Μία γυναίκα νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), μία έχει λάβει εξιτήριο και οι υπόλοιποι οκτώ παραμένουν στο Νοσοκομείο, αλλα η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.