Δ. Κουτσούμπας: «Όλοι στους δρόμους του αγώνα για να αποδεσμευτούμε από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ»

Δ. Κουτσούμπας: «Όλοι στους δρόμους του αγώνα για να αποδεσμευτούμε από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ»

«Βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη περίοδο, όπου τα μεγάλα προβλήματα της οικονομικής κρίσης και της καπιταλιστικής οικονομικής ανάκαμψης δεν επιλύονται μόνο με αντιλαϊκά, μνημονιακά ή άλλα βάρβαρα μέτρα», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην εκδήλωση υποδοχής των μαραθωνοδρόμων της 38ης Μαραθώνιας Πορείας Ειρήνης.

Η πορεία ξεκίνησε στις 08.00 το πρωί της Κυριακής από τον Τύμβο του Μαραθώνα και κατέληξε το απόγευμα, στις 18.30, έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε: «Συνεχώς τα κράτη προσπαθούν να βρουν νέες αγορές, νέες σφαίρες επιρροής, έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών άλλων χωρών, έλεγχο των δρόμων μεταφοράς, ενέργειας, εμπορευμάτων κ.ά. Και όταν αυτά τα ζητήματα, τα προβλήματα, δεν επιλύονται με τις διαπραγματεύσεις, στα πλαίσια της ιμπεριαλιστικής ειρήνης, όπως λέμε, τότε όλο και πιο συχνά προχωράμε σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Άλλωστε, ο πόλεμος είναι η συνέχιση της ίδιας πολιτικής, με άλλα, βίαια κυρίως, στρατιωτικά μέσα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Γι’ αυτό και απ’ αυτή τη σκοπιά, οι μεγάλες κινητοποιήσεις που γίνονται σήμερα σε όλη την Ελλάδα, εδώ στην Αθήνα, από τον Τύμβο του Μαραθώνα, όπου περπατάνε οι μαραθωνοδρόμοι από το πρωί και έρχονται εδώ στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου θα γίνει και η μεγάλη συγκέντρωση, στη Θεσσαλονίκη, στην Αλεξανδρούπολη, στη Λάρισα, στην Ήπειρο, την Κρήτη, την Πελοπόννησο βρίσκονται επί ποδός πολέμου» προσέθεσε ο κ. Κουτσούμπας καταλήγοντας: «Όλοι και όλες, είναι το κάλεσμά μας, στους δρόμους του αγώνα, στους δρόμους της ειρήνης, της φιλίας και αλληλεγγύης των λαών, για να φύγουν οι βάσεις του θανάτου, για να αποδεσμευτούμε από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για να ζήσει ο ελληνικός λαός και όλοι οι λαοί της περιοχής με ευημερία, με ειρήνη, με ανάπτυξη σε όφελός τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.