Παρασκευόπουλος: «Έχουμε μείωση της εγκληματικότητας με τον νόμο Παρασκευόπουλου»

Παρασκευόπουλος: «Έχουμε μείωση της εγκληματικότητας με τον νόμο Παρασκευόπουλου»

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, δήλωσε ότι «είναι λάθος και προπαγάνδα ότι με τον νόμο Παρασκευόπουλου βγαίνουν έξω από τις φυλακές εγκληματίες. Έχουμε μείωση της εγκληματικότητας».

Σχετικά με την υπόθεση Φλώρου ο πρώην υπουργός επέρριψε ξανά την ευθύνη στην Δικαιοσύνη λέγοντας πως «φαίνεται ότι εδώ έχουμε κακή εφαρμογή του νόμου. Αυτό είναι που θα ελεγχθεί. Η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και μπορεί να ελέγχει τις αποδείξεις και έχει τον τελικό λόγο», σημείωσε και συνέχισε:

«Οι θεσμοί της απόλυσης, των αποσυμφορητικών νόμων, των αδειών στήθηκαν πολύ παλιά και δεν έχουν καμία σχέση με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Σταδιακά οι νομοθέτες τις επεξέτειναν, δηλαδή μπήκαν περισσότερες ρυθμίσεις στην περίπτωση της απόλυσης λόγω προβλημάτων υγείας».

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης πρόσθεσε ότι «ο δημοκράτης δεν πιστεύει στην εκδίκηση, η δημοκρατία στήθηκε με το όχι στην εκδίκηση των γενεών στην αρχαιότητα. Εμείς θέλουμε μια τιμωρία η οποία θα είναι ανάλογη του εγκλήματος, αλλά φτάνει να μην είναι τιμωρητική και απάνθρωπη. Νομίζω ότι αυτό είναι σήμερα το θέμα μας. Πρέπει να υπάρξει ένα σωφρονιστικό σύστημα που θα επανεντάσει τους ανθρώπους στην κοινωνία και να μην τους οδηγεί ξανά στο έγκλημα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όσον αφορά τη μήνυση που υπέβαλε ο Κώστας Βαξεβάνης κατά της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ Σοφίας Ζαχαράκη ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε πως «η ποινική δικονομία προβλέπει τη διαδικασία έναρξης σύλληψης και αυτοφώρου. Ξέρετε ότι είμαι πάντοτε υπέρ των ήπιων λύσεων».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.