Η Τασία Αθανασίου η επόμενη πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα

Η Τασία Αθανασίου η επόμενη πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα

Η Τασία Αθανασίου θα είναι η επόμενη πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα, όπως επιβεβαίωσαν στο Sputnik δύο διπλωματικές πηγές.

«Είναι αλήθεια» τόνισαν, χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας βέβαια πως είναι άγνωστη η ακριβής ημερομηνία της συγκεκριμένης αλλαγής. «Δεν ξέρουμε, βέβαια, ακόμη πότε ο νυν πρέσβης, Αντρέας Φυγανάς, θα αφήσει τη Μόσχα και η κα Αθανασίου θα αφιχθεί» επεσήμανε οι ίδιες πηγές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Αθανασίου, αυτή τη στιγμή, εκτελεί χρέη πρέσβη της Ελλάδας στη Ρώμη, ενώ τα προηγούμενα χρόνια διατελούσε επικεφαλής του γραφείου του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Την ίδια ώρα, οι δύο διπλωματικές πηγές διαβεβαίωσαν ότι η Αθήνα εκτιμάει σημαντικά το έργο του κ. Φρυγανά και γι’ αυτόν τον λόγο, ο τελευταίος θα μεταφερθεί σε κεντρική υπηρεσία του υπουργείου.

«Η υποψηφιότητα της Αθανασίου, όπως και του κ. Φρυγανά, ήταν προσωπική πρόταση του κ. Κοτζιά. Η υποψηφιότητά της, όπως και άλλων αλλαγών προσώπων, συζητήθηκαν σε σύσκεψη του υπουργείου, στις 3 Οκτωβρίου» πρόσθεσε ανώνυμος αξιωματούχος της ελληνικής διπλωματίας.

Ο ίδιος πάντως, εκτίμησε ότι η αλλαγή προσώπου στην πρεσβεία της Μόσχας είναι «απίθανό» να συμβεί, πριν την ολοκλήρωση του έτους. Και ο λόγος δεν είναι άλλος από τη συνάντηση της μικτής επιτροπής συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας, αλλά και την προετοιμασία της επικείμενης επίσκεψης του κ. Τσίπρα στη ρωσική πρωτεύουσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι συνήθως, η τοποθέτησης του Έλληνας πρέσβη διαρκεί τρία χρόνια. Ο κ. Φρυγανάς διορίστηκε ως πρέσβης στη Ρωσία τον Μάρτιο του 2016.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.