ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ξανθός για αλίευση bitcoin σε κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ: «Πολύ κακό για το τίποτα» – Άγρια κόντρα με Άδωνι (βίντεο)

Ξανθός για αλίευση bitcoin σε κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ: «Πολύ κακό για το τίποτα» – Άγρια κόντρα με Άδωνι (βίντεο)

Μια απίστευτη καταγγελία, που έγινε στις 13 Σεπτεμβρίου, επιβεβαίωσε τη Δευτέρα από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, όσον αφορά δύο μηχανήματα που βρέθηκαν σε εγκαταστάσεις του ΚΕΔΥ στη Βάρη για δημιουργία Bitcoin.

Στην ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αδωνις Γεωργιάδης και συζητήθηκε σήμερα, ο κ. Ξανθός ανέφερε ότι «όντως μέσα στις εγκαταστάσεις του ΚΕΔΥ βρέθηκαν δύο μηχανήματα που δεν είχαν σχέση με τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις, τα οποία κατά την εκτίμηση της αρμόδιας εταιρείας, η οποία υποστηρίζει τηλεπικοινωνιακά και επικοινωνιακά τη μονάδα αυτή, είναι πιθανόν να είναι μηχανήματα που έχουν σχέση με παραγωγή Bitcoin».

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι τα δύο μηχανήματα τοποθετήθηκαν από έναν υπάλληλο του ΚΕΕΛΠΝΟ στο συγκεκριμένο ΚΕΔΥ προκειμένου εκεί να παράγουν Bitcoin, χρησιμοποιώντας το ρεύμα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Όπως είπε συγκεκριμένα, για να δουλέψουν τα δύο μηχανήματα απαιτούνται τεράστιες ποσότητες ρεύματος που επί της ουσίας ο ένας υπάλληλος «έκλεβε» από το ΚΕΕΛΠΝΟ. «Έκαιγαν οι τοίχοι, έπαιρνε τόσο ρεύμα αυτό το μηχάνημα που έκαιγαν οι τοίχοι και φοβήθηκαν ότι θα έπαιρνε φωτιά το κτίριο και έτσι αποφάσισαν να ασχοληθούν και να δούνε τι είναι αυτό το μηχάνημα που έκανε τους τοίχους να καίνε λόγω του ρεύματος που κατανάλωνε», είπε.

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος έκανε και τοκογλυφία, βάζοντας διαφημίσεις στο διαδίκτυο για κέρδος 30% απόδοση σε επενδύσεις πάνω από 1.000 ευρώ. «Είχε βάλει και διαφήμιση με τη διεύθυνση του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Βάρη όπου υποσχόταν απόδοση 30% ετησίως μέσα από το ΚΕΛΠΝΟ. Ο υπάλληλος έχει διαφήμιση αναρτημένη στο διαδίκτυο για ξέπλυμα και αυτό το έκανε μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ»

Ο κ. Ξανθός παραδέχτηκε ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος έχει παραπεμφθεί στον εισαγγελέα με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος . «Ο κ. Ρόζεμπεργκ, ο πρόεδρος του ΚΕΛΠΝΟ, στις 17 Σεπτεμβρίου διαβίβασε στον εισαγγελέα πρωτοδικών την υπόθεση ο όποιος διαβίβασε τον φάκελο στην εισαγγελία διαφθοράς και στην υπηρεσία δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Ο υπάλληλος δεν αναβαθμίστηκε αλλά υποβαθμίστηκε, απομακρύνθηκε από το ΚΕΔΥ Βάρης, του επιβλήθηκε η ανώτατη πειθαρχική ποινή, στέρηση μισθού για τρεις μήνες και η μετακίνησή του από τον χώρο στον οποίο εργαζόταν και επελέγη μία άλλη υπηρεσία να τοποθετηθεί στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Σφραγίστηκε ο χώρος, απαγορεύτηκε η είσοδος σε οποιονδήποτε χωρίς άδεια από τον πρόεδρο και περιμένουμε το πόρισμα. Στον υπάλληλο αποδόθηκαν από την εισαγγελία κατηγορίες για κακουργηματικές πράξεις.

Υπάρχει διαβεβαίωση ότι δεν υπήρξε πρόσβαση στα δεδομένα τα οποία είναι πολύ ευαίσθητα και πρέπει να διασφαλίζεται η ασφάλεια τους. Ομως υπάρχει επίπτωση στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος».

Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης επέμεινε ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος όχι μόνο δεν υποβαθμίστηκε, αλλά αναβαθμίστηκε αναλαμβάνοντας ρόλο αναπληρωτή υπεύθυνου έντυπης διαφήμισης του ΚΕΕΛΠΝΟ. «Αυτός που έβαλε την διαφήμιση μέσα από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο κ. Ρόζεμπεργκ τον αναβάθμισε και τον τοποθέτησε στο κεντρικό κτίριο του ΚΕΕΛΠΝΟ στο Μαρούσι και του έδωσε τη θέση του αναπληρωτή υπεύθυνου έντυπης διαφήμισης του ΚΕΕΛΠΝΟ. Όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε από τον Ρόζενμπεργκ που τον είχε καλέσει για εξηγήσεις, αλλά αναβαθμίστηκε κιόλας».

Πέρα από τις συγκεκριμένες καταγγελίες, ο κ. Γεωργιάδης με αφορμή τις απειλές του Παύλου Πολάκη για φυλάκιση στελεχών της αντιπολίτευσης ζήτησε από τον κ. Ξανθό να του πει αν συμφωνεί με αυτή την πολιτική φρασεολογία.

Ο κ. Ξανθός απέφυγε να σχολιάσει τις αναφορές Πολάκη, αντ’ αυτού επετέθη στον κ. Γεωργιάδη για το θέμα του ΚΕΕΛΠΝΟ λέγοντας ότι η λογιστική διαφορά των 90 εκατομμυρίων που βρίσκεται στο πόρισμα των ορκωτών λογιστών υποκρύπτει φαύλη διαχείριση και έκανε λόγο για μεθοδικό σχέδιο ξεπλύματος χρήματος. Αποκάλυψε ακόμα ότι το επόμενο διάστημα θα έρθει νομοσχέδιο στη Βουλή για τη θεσμική αναδιοργάνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ που θα φτάσει σε τέτοιο βαθμό ώστε θ’ αλλάξει και το όνομα του.

«Επειδή δεν μπορείτε ούτε καν να υπονοήσετε ότι μπορεί αυτή η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ και η ηγεσία να έχουν φαύλη διαχείριση με πραγματικά νομίσματα ανακαλύπτετε τα κρυπτονομίσματα και πάτε να στήσετε μια συζήτηση που προσβάλλει και την νοημοσύνη των ανθρώπων που μας ακούνε», δήλωσε ο υπουργός.

«Το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν η επιτομή της φαυλότητας, της αδιαφανούς διαχείρισης, των πελατειακών σχέσεων και της συνδιαλλαγής με συμφέροντα. Τον επόμενο μήνα θα φέρουμε νομοσχέδιο για την θεσμική αναδιοργάνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ θα αλλάξουμε ακόμα και το όνομα του. Οι έντιμοι υπάλληλοι και οι επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ θέλουν αυτή την εξυγίανση, αυτό θα προχωρήσει με κάθε τρόπο, είναι ζήτημα τιμής και αξιοπρέπειας για όλους μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εσείς θεωρείτε ότι είναι αθώες οι λογιστικές διαφορές των 90 εκατομμυρίων ευρώ; Αυτό που μπορώ να αντιληφθώ εγώ είναι ότι οι λογιστικές διάφορες υποκρύπτουν μη συμβατές συναλλαγές με τον σκοπό του φορέα, αυτό σημαίνει φαύλη διαχείριση, δεν αποδεικνύει αθωότητα, αποδεικνύει, κατά την άποψή μου επιβεβαιώνει, ότι εδώ υπήρχε ένα πολύ μεθοδικό σχέδιο ξεπλύματος χρήματος και αξιοποίησης των χρημάτων του Δημοσίου για άλλους σκοπούς», συμπλήρωσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.