ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Καυγάς Αυγενάκη – Παππά στο twitter για ΤΙΤΑΝ

Καυγάς Αυγενάκη – Παππά στο twitter για ΤΙΤΑΝ

Σε καβγά μέσω Twitter επιδόθηκαν ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς και ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή την μεταφορά της έδρας της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ στις Βρυξέλλες.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης σχολίασε στον λογαριασμό του στο Twitter την κίνηση αυτή της τσιμεντοβιομηχανίας τονίζοντας ότι «μετά τη ΦΑΓΕ, τη Βιοχάλκο και την CocaCola 3E, φεύγει και ο Τιτάνας που άντεξε δύο παγκόσμιους πολέμους και έναν εμφύλιο, αλλά όχι τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Νίκος Παππάς άδραξε την ευκαιρία να απαντήσει και κάνοντας retweet τη δήλωση του κ.Αυγενάκη, και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για fake news.

«ΦΑΓΕ, Βιοχάλκο και Coca Cola 3Ε έφυγαν από την Ελλάδα τη διετία 2012-2013. Από το 2015 ως σήμερα προχωρούν και ολοκληρώνονται στη χώρα πάνω από 50 μεγάλες επενδύσεις. Όσο η πραγματικότητα σας διαψεύδει, θα καταφεύγετε σε fake news», ήταν το tweet του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής.

Η τσιμεντοβιομηχανία, η οποία είναι από τις πιο παλιές εισηγμένες στο χρηματιστήριο Αθηνών (1912) αποχωρεί από την Αθήνα για να εισαχθεί πρωτογενώς στο Euronext.

Η απόφαση, η οποία δεν είναι τωρινή, σχετίζεται φυσικά με το γεγονός ότι στο ρηχό ελληνικό χρηματιστήριο, ο Τιτάνας δεν έχει την αποτίμηση που θα επιθυμούσε, καθώς οι καθημαγμένοι Έλληνες επενδυτές δεν μπορούν να διακρατούν επί μακρόν τις μετοχές, ενώ οι ξένοι επενδυτές ενδιαφέρονται για μετοχές με υψηλότερη ρευστότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η απόφαση του Τιτάνα έρχεται μετά τις δυο άλλες αποχωρήσεις (Coca- Cola, Βιοχάλκο) και αφήνει το ελληνικό χρηματιστήριο πιο κενό, ενώ δημιουργεί και ορισμένα προβλήματα στρέβλωσης (σ.σ διότι στην κεφαλαιοποίηση του Δείκτη πρέπει να αφαιρούνται οι κεφαλαιοποιήσεις των εταιρειών που έχουν παράλληλη διαπραγμάτευση).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.