ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Δ.Καμμένος: Ποιοί ήταν παρόντες στα τέσσερα υπουργικά Συμβούλια όταν αναγνώστηκε η Συμφωνία των Πρεσπών;

Δ.Καμμένος: Ποιοί ήταν παρόντες στα τέσσερα υπουργικά Συμβούλια όταν αναγνώστηκε  η Συμφωνία των Πρεσπών;

Η Δύναμη Ελληνισμού κατέθεσε Ερώτηση ενώπιον του Πρωθυπουργού, αιτούμενη να απαντηθεί αν είναι αληθείς οι διάλογοι που διέρρευσαν, από παρόντα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, για το Μακεδονικό, μεταξύ του τέως Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου. Συγκεκριμένα ο κ. Κοτζιάς φέρεται να είχε δηλώσει απευθυνόμενος στον κ. Πάνο Καμμένο: «Ίσως έλειπες από μερικές κυβερνητικές συνεδριάσεις».

Ζητούμε ευλόγως να προσκομιστούν λίστες ανά συνεδρίαση (τέσσερις συνεδριάσεις) σχετικά με το ποια μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ήταν παρόντα στις συνεδριάσεις (Υπουργοί, Υφυπουργοί, Αναπληρωτές) όπου και είχε αναγνωστεί, προτού να ψηφιστεί, η Συμφωνία των Πρεσπών.

Με αφορμή την μηνυτήρια αναφορά του κ. Κοτζιά ενώπιον της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, πρόθεσή μας είναι να ενημερωθούν οι εισαγγελικές αρχές αρμοδίως, ώστε τα παρόντα μέλη να κληθούν ως μάρτυρες, προκειμένου να καταθέσουν για τα όσα αδικήματα αναφέρονται σε αυτήν.

Ποιοι ήταν παρόντες στα Υπουργικά Συμβούλια όπου και είχε αναγνωστεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Την ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Β΄Πειραιώς Δημήτρης Καμμένος.

ΠΡΟΣ: Τον κ. Πρωθυπουργό.

ΘΕΜΑ: Ποιοι ήταν παρόντες στα Υπουργικά Συμβούλια όπου και είχε αναγνωστεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σχετικά με τους διαλόγους που διέρρευσαν από παρόντα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και δημοσίευσε ο ΣΚΑΪ, για το Μακεδονικό μεταξύ του τέως Υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Κοτζιά, και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου, στο υπουργικό συμβούλιο με αφορμή τις τοποθετήσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ επί του θέματος, αναφέρεται βάσει δημοσιευμάτων ότι ειπώθηκαν τα κάτωθι:

Καμμένος: Διατηρώ την άποψή μου για την ονομασία των Σκοπίων… Δεν πρόκειται να συμπλεύσω στην προσπάθεια για ανατροπή της κυβέρνησης.

Κοτζιάς: Επιχειρείς να ασκήσεις εξωτερική πολιτική σε βάρος της κυβέρνησης και της χώρας για να εξυπηρετήσεις τις δικές σου πολιτικές και προσωπικές επιδιώξεις!

Καμμένος: Υπήρξε διαβεβαίωση από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών, ότι το Σκοπιανό θα έρθει στη Βουλή, μετά τις εκλογές…

Κοτζιάς: Αυτό δεν συνέβη ποτέ. Τα βήματα που έγιναν είχαν την έγκριση του πρωθυπουργού και των αρμόδιων οργάνων. Ίσως έλειπες από μερικές κυβερνητικές συνεδριάσεις.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κ. Πρωθυπουργέ:

• Ποιοι ήταν παρόντες στα Υπουργικά Συμβούλια όπου και είχε αναγνωστεί, προτού να ψηφιστεί, η Συμφωνία των Πρεσπών. Να προσκομιστεί λίστα των παρόντων μελών του Υπουργικού Συμβουλίου (Υπουργοί, Υφυπουργοί, Αναπληρωτές) ανά συνεδρίαση (τέσσερις (4) συνεδριάσεις).

• Σε ποιες από τις τέσσερις (4) συνεδριάσεις ανεγνώσθη ανά παράγραφο η Συμφωνία των Πρεσπών; Σε αυτήν ή αυτές που ανεγνώσθη ποια από τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ήταν παρόντα (Υπουργοί, Υφυπουργοί, Αναπληρωτές);

Ξεκίνησαν οι «ψυχολογικές επιχειρήσεις» – Fitch: «Η ιταλική κυβέρνηση δεν θα επιβιώσει»

Την εκτίμηση ότι η ιταλική κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιβιώσει, εκτίμησε ο James McCormack, κορυφαίο στέλεχος του οίκου αξιολόγησης Fitch, μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ο McCormack υποστήριξε ότι η Λέγκα του Βορρά και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων δεν έχουν τίποτα κοινό και μεταξύ τους υπάρχουν τεράστιες διαφωνίες για μία σειρά θεμάτων, γεγονός το οποίο καθιστά το μέλλον της ιταλικής κυβέρνησης αμφίβολο.

«Δεν έχουμε πειστεί ότι η τρέχουσα κυβέρνηση θα επιβιώσει.Έχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ τους. Συμφωνούν σε πολύ λίγα θέματα», εκτίμησε το κορυφαίο στέλεχος του αμερικανικού οίκου αξιολόγησης.

Κατά τον αναλυτή της Fitch η πολιτική αβεβαιότητα θα παραμείνει το βασικό χαρακτηριστικό της ιταλικής καθημερινότητας, γεγονός το οποίο θα αποτελέσει σαφώς πλήγμα για την πορεία των κρατικών ομολόγων.

Ο αναλυτής της Fitch δήλωσε επίσης ότι αν οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων αυξάνονται – είτε με την ενεργό συμμετοχή της ΕΚΤ, η οποία μπορεί να είναι αρκετά πειστική όσο και ο Μπερλουσκόνι θυμίζει πάρα πολύ καλά ή χωρίς – «αυτό θα μπορούσε να αναγκάσει την ιταλική κυβέρνηση να σκεφτεί διαφορετικό στρατηγική».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως ο McCormack εμφανίστηκε λιγότερο ανήσυχος για το ιταλικό χρέος, τονίζοντας ότι «η δυναμική του χρέους δεν είναι μεγάλη, διότι δεν βλέπουμε μείωση του χρέους, αλλά το χρέος δεν αυξάνεται. Είναι ψηλό, αλλά είναι σταθερό».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.