ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μεγάλος καβγάς Καμμένου, Σταϊκούρα, Κικίλια – Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ψηφίσει τα αναδρομικά το 2014

Μεγάλος καβγάς Καμμένου, Σταϊκούρα, Κικίλια – Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ψηφίσει τα αναδρομικά το 2014

Ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στη Βουλή για την τροπολογία που δίνει τα αναδρομικά στους ένστολους ανέβασε τους τόνους και συγκρούστηκε με τον Χρήστο Σταϊκούρα και το Βασίλη Κικίλια για το πως η Νέα Δημοκρατία διαχειρίστηκε το θέμα των αναδρομικών σε σχέση με την απόφαση του ΣτΕ.

Ο κ.Καμμένος κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία ότι το 2014 επέλεξε να δώσει το 50% και να ξοφλήσει χωρίς να έχει υποσχεθεί ότι αργότερα θα δώσει το άλλο 50%.

Πάνος Καμμενος: «Το 50% που δώσατε το 2014 το δώσατε ως τελική εξόφληση. Είναι όλα γραμμένα στις διαπραγματεύσεις μην τα αμφισβητείτε. Η αποκατάσταση γίνεται σε συνέχεια μέτρων που έχουν ληφθεί και το 2015, το 2016 και το 2017. Στις διαπραγματεύσεις είναι καταγεγραμμένο και μάλιστα το ανέφεραν οι δανειστές κάθε φορά που θέλαμε να εφαρμόσουμε την απόφαση του ΣτΕ ότι τότε δώσατε το 50% και ξοφλήσαμε.Αυτές τις δηλώσεις έκαναν και οι ξένοι όταν έβγαιναν από το Hilton θα σας τα δώσω και γραπτώς».

Ο κ.Σταϊκούρας απάντησε ότι η τότε κυβέρνηση επέλεξε να δώσει μόνο το 50% διότι ψήφισε κι άλλες φορολογικές ελαφρύνσεις.

Χρήστος Σταικουρας: «Τότε επιλέξαμε το 50% των αναδρομικών γιατι ψηφίσαμε και την μείωση ασφαλιστικών εισφορών, και τη μείωσης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης και τον μειωμένο ΦΠΑ στη νησιά και λοιπά. Η συμμόρφωση σας στις δικαστικές αποφάσεις γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση, επί τέσσερα χρόνια η κυβέρνηση σας αρνήθηκε να εφαρμόσει την συγκεκριμένη απόφαση παρά τις συνεχείς δεσμεύσεις της από το 2015.Η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε προλάβει το 2014 να καταβάλει όχι μόνο το 50% των αναδρομικών αλλά και να αποκαταστήσει με μόνιμο τρόπο τις μισές από τις απώλειες που οι συγκεκριμένοι κλάδοι είχαν υποστεί σε μισθούς και συντάξεις. Άρα και αναδρομικά δώσαμε και μόνιμη αποκατάσταση απωλειών που είχαν γίνει το 2012. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε εκείνη τη διάταξη».

Όμως ο κ. Καμμένος θέλησε να απαντήσει και στις πρωινές δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια μέσω Twitter ότι τα αναδρομικά είναι κουτσουρεμένα και ότι εμπαίζονται οι αξιωματικοί.

Μάλιστα επιχειρώντας να δημιουργήσει και εσωκομματικό θέμα στη Νέα Δημοκρατία δήλωσε ότι οι. δηλώσεις Κικίλια διαφέρουν από τα όσα είπε ο κ. Σταϊκούρας σήμερα στη Βουλή.

Πάνος Καμμενος: «Το ποιος εμπαίζει τους στρατιωτικούς θα το δουν οι στρατιωτικοί στην τσέπη τους τις επόμενες μέρες.Ερχεστε εδώ με ένα απύθμενο θράσος να πείτε προς αυτούς τους ανθρώπους τους οποίους τους περιορίσατε το εισόδημα αντισυνταγματικά και παράνομα ότι κι αυτά που θα πάρουν τωρα άδικως θα τα πάρουν. Τα είπε ο κ. Κικίλιας και μάλιστα για τα αναδρομικά έγραψε στο Twitter ότι μετά από τρία χρόνια καθυστέρηση έρχονται κουτσουρεμένα στη Βουλή και οτι κοροϊδεύουμε τους στρατιωτικούς».

Ο κ. Σταϊκούρας απάντησε από το έδρανό του πως δεν είπε κάτι τέτοιο στην ομιλία του και ο κ. Καμμένος του απάντησε.

Πάνος Καμμενος: «Χαίρομαι ιδιαιτέρως που δεν επιβεβαιώνετε τον κ. Κικίλια και πολύ χαίρομαι που ψηφίζετε την τροπολογία.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που η άποψη του κ. Σταϊκούρα είναι διαφορετική από εκείνη του κ. Κικίλια.

Χαίρομαι ότι τους ακραίους και τα ψεύδη επιχειρήματά τους τους απομονώνει το ίδιο το κόμμα τους. Η στάση που κράτησε ο κ. Σταϊκούρας απέναντι στους ακραίους είναι μία στάση ευθύνης που θα δώσει τη δυνατότητα στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας να προχωρήσουν έχοντας την στήριξη όλου του ελληνικού λαού».

Στην αντιπαράθεση πήρε μέρος και ο Βασίλης Κικίλιας ζητώντας το λόγο επί προσωπικού

Βασίλης Κικίλιας: «Κύριε Καμμένε πριν από τέσσερα χρόνια στην προεκλογική σας ομιλία και κατ´επανάληψη στις ομιλίες σας διαρρηγνύατε τα ιμάτιά σας ότι ο πρώτος νομος που θα περνούσατε στη Βουλή θα ήταν η δικαίωση των στρατιωτικών αλλιώς δεν θα συμμετείχατε σε αυτή την κυβέρνηση. Τα τέσσερα αυτά χρόνια εμπαίζετε τους στρατιωτικούς γιατί κατ´ επανάληψη τους είχατε υποσχεθεί ότι θα φέρνατε τον νόμο και δεν τον φέρνατε. Έρχεστε λίγο πριν τις εκλογές τώρα και δίνετε κουτσουρεμένα τα αναδρομικά και θα εξηγήσω γιατί. Αν τα είχατε δώσει πριν το νόμο Κατρούγκαλου θα μιλούσαμε για άλλα ποσά. Δεν δίνεται το 2017 άρα αφήνετε τους εν´ ενέργεια ένα χρόνο έξω και τους απόστρατους δύο χρόνια έξω».

Ο υπουργός άμυνας του απάντησε ότι οι πιθανές αδικίες του νόμου Κατρούγκαλου διορθώθηκαν με τα ειδικά μισθολόγια.

Πάνος Καμμενος: «Μετά τον νόμο Κατρούγκαλου υπήρξε το ειδικό μισθολόγιο, όλα αυτά που έπρεπε να διορθώσουμε τα διορθώσαμε. Με το νόμο για τα ειδικά μισθολόγια οτι ζημιά επέφερε ο νόμος Κατρούγκαλου σε μισθούς και συντάξεις τα διορθώσαμε 100% και ενσωματώθηκαν και επιδόματα και έχουμε ακόμα και νυχτερινά. Αρα θέμα Κατρούγκαλου δεν υπάρχει»

Ο κ. Καμμένος παραδέχτηκε ότι είχε υποστηρίξει πως θα ήταν ο πρώτος νόμος που θα ερχόταν στη Βουλή ωστόσο δικαιολόγησε την καθυστέρηση λέγοντας πως είναι ο πρώτος νόμος που έρχεται μετά την έξοδο από τα μνημόνια.

«Ναι είχα πει ότι θα ήταν ο πρώτος νόμος που θα υποστηρίξω αλλα με απόφαση του πρωθυπουργού και προς τιμήν του πρωθυπουργού ο ίδιος ανακοίνωσε στην έκθεση Θεσσαλονίκης ότι ο πρώτος νόμος που θα έρθει σε ένα προϋπολογισμό που δεν θα γράφεται από τους πιστωτές σε μία Ελλάδα ελεύθερη και απελευθερωμένη είναι αυτός ο νόμος που έφερε σήμερα.

Την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας και την παράδοση στους δανειστές την κάνατε εσείς μαζί με τον κ. Βενιζέλος εσείς είστε υπεύθυνοι για την παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας αυτή η κυβέρνηση είναι αυτή που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια και καταθέτει τον πρώτο προϋπολογισμό που δεν κάνουν κουμάντο οι δανειστές»

Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Καμμένος αποκάλυψε και μια θετική εξέλιξη που υπήρξε σήμερα ανήμερα της εορτής της αεροπορίας από την πλευρά της πολιτείας

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είχαμε μία θετική εξέλιξη. Υπάρχει ένα πρωτόκολλο σε σχέση με τις εορτές για την αποφυγή εντάσεων. Σήμερα για πρώτη φορά είχαμε αίτηση για άδεια απο τα Τουρκικά αεροσκάφη προκειμενου να εισέλθουν στο ελληνικό FIR. Ειναι θετικό για να προχωρήσουμε με μία θετική ματιά στο μέλλον με την ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών και να μπορέσουμε να χτίσουμε το μέλλον της πατρίδας μας.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.