ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

ΣτΕ: Οι στρατιωτικοί δικαστές ζητάνε αύξηση του ορίου συνταξιοδότησής τους

ΣτΕ: Οι στρατιωτικοί δικαστές ζητάνε αύξηση του ορίου συνταξιοδότησής τους

Ίση μεταχείριση με τους δικαστές της πολίτικης και της ποινικής Δικαιοσύνης, στο όριο ηλικίας για την έξοδο τους από την στρατιωτική δικαιοσύνη ζητούν από το ΣτΕ οι στρατιωτικοί δικαστές.

Συμφωνά με τον Κώδικα Δικαστικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων οι στρατιωτικοί δικαστές βγαίνουν σε υποχρεωτική σύνταξη στα 60 τους χρόνια εάν μέχρι τότε κατέχουν τον βαθμό του στρατιωτικού δικαστή Α΄, και στα 62 από το βαθμό του Αναθεωρητή και πάνω.

Οι συνάδελφοι τους στην ποινική και πολιτική δικαιοσύνη αποχωρούν υποχρεωτικά μόλις συμπληρώσουν το 65ό έτος της ηλικίας τους εφόσον κατέχουν έως και το βαθμό του Εφέτη ή του αντεισαγγελέα Εφετών και όσοι κατέχουν ανώτερο από αυτό βαθμό αποχωρούν υποχρεωτικά μόλις συμπληρώσουν το 67ο έτος της ηλικίας τους.

Το ΣτΕ θα κρίνει αυτήν την υπόθεση μετά από προσφυγή Αναθεωρητή Β ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε στα 62 του χρόνια τον περασμένο Ιούλιο. Ο προσφεύγων υποστηρίζει ότι αυτή η διάφορα στα όρια της εξόδου μεταξύ των δυο σωμάτων είναι παράνομη και αντισυνταγματική εάν και με βάση το Σύνταγμα τόσο οι στρατοδίκες όσο και οι πολιτικοί δικαστές έχουν τα ίδια δικαιώματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως υποστηρίζει, το άρθρο 4 του Συντάγματος προβλέπει την αρχή της ισότητας μεταξύ των πολιτών και δεν επιτρέπει διαφορετική μεταχείριση λειτουργών που έχουν τα ίδια τυπικά προσόντα και παρέχουν το ίδιο ακριβώς δικαιοδοτικό έργο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.