ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κ. Μπακογιάννης: «Θα έρχομαι συνέχεια στον Άγιο Παντελεήμονα» – «Μόνο όταν βλέπεις δίνεις λύσεις» (φωτο)

Κ. Μπακογιάννης: «Θα έρχομαι συνέχεια στον Άγιο Παντελεήμονα» – «Μόνο όταν βλέπεις δίνεις λύσεις» (φωτο)

Την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα επισκέφθηκε σήμερα ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής του μίλησαν για την απόλυτη εγκατάλειψη από την Πολιτεία και για την έλλειψη των αυτονόητων συνθηκών διαβίωσης.

«Προσπαθούμε πολύ, αλλά είμαστε μόνοι μας» είπαν κάποιοι από τους κατοίκους που θέτουν το θέμα της ασφάλειας, του ανεπαρκούς φωτισμού, του λιγοστού πράσινου και των κτιρίων υπό κατάληψη. Μίλησαν για την παιδικές χαρές που έχουν μετατραπεί σε αποχωρητήρια, στέκια τοξικομανών και χώρους παραεμπορίου.

Όσον αφορά στην καθαριότητα, δίνουν το χαρακτηριστικό παράδειγμα της πλατείας που έχει να πλυθεί από τότε που κατασκευάστηκε διότι δεν υπάρχει πρόσβαση για το μηχάνημα καθαρισμού.

Η ανασφάλεια μεγάλη, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, σε μία περιοχή που το τμήμα Ασφαλείας τυπικά διαθέτει 47 οργανικές θέσεις και στην πραγματικότητα έχει δύναμη μόλις 13 αστυνομικών.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων δεσμεύτηκε ότι στην επόμενη επίσκεψη του στον Άγιο Παντελεήμονα θα έχει ήδη παρουσιαστεί το σχέδιο του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» για την ασφάλεια στην πρωτεύουσα με τον Δήμο να έχει συντονιστικό ρόλο.

«Θα έρχομαι συνέχεια στον Άγιο Παντελεήμονα, γιατί μόνο όταν βλέπεις, ακούς, ζεις, μπορείς να δώσεις συγκεκριμένες λύσεις. Στον Άγιο Παντελεήμονα δεν υφίσταται τίποτε κανονικό, τίποτε αυτονόητο και έχουμε πολλή δουλειά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο Κώστας Μπακογιάννης παραβρέθηκε στα εγκαίνια από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερωνυμο, της Β’ Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που βρίσκεται στην περιοχή .

Είχε μάλιστα την ευκαιρία να αναφερθεί στο εξαιρετικά σημαντικό κοινωνικό έργο της Εκκλησίας ιδιαίτερα σε περιοχές όπως ο Άγιος Παντελεήμονας που αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλα προβλήματα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.