ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ν.Κοτζιάς: «Κάνει το λιοντάρι» στον Ζάεφ αυτός που υπέγραψε την παράδοση της Μακεδονίας

Ν.Κοτζιάς: «Κάνει το λιοντάρι» στον Ζάεφ αυτός που υπέγραψε την παράδοση της Μακεδονίας

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς βρέθηκε καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μιλώντας μεταξύ άλλων για τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ περί «μακεδονικής γλώσσας» που προξένησαν ποικίλες αντιδράσεις, λέγοντας ότι θα τραβαγες τα αυτιά του Ζάεφ αν ήταν ακόμη ΥΠΕΞ, ο ίδιος άνθρωπος δηλαδή που συναγελαζόταν με τον Σκοπιανό πρόεδρο στις Πρέσπες, ο ίδιος που παρέδωσε τη Μακεδονία του Σλάβους των Σκοπίων!

Στην ερώτηση τι θα έκανε ο ίδιος εάν ήταν Υπουργός Εξωτερικών και μάθαινε όσα είπε ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων για «διδασκαλία της “μακεδονικής γλώσσας” στην βόρεια Ελλάδα» σχολίασε ότι: «Θα του τράβαγα τα αυτιά με όλους τους τρόπους και από το ΝΑΤΟ και από την ΕΕ και μέσω του Μ. Νίμιτς, ο οποίος παρενέβη και του είπε ότι παραβιάζει δύο όρους τόσο της Συνθήκης των Πρεσπών όσο και εκείνης που ισχύει απο δεκαετίες».

Όπως είπε ο κ. Κοτζιάς «εγώ στις δηλώσεις του κ. Ζάεφ δεν διαπίστωσα κάπου να υπάρχει αναφορά για “μακεδονική μειονότητα” στο Αιγαίο ή αλλού». O κ. Κοτζιάς υποστήριξε ότι η γλώσσα που μιλούν οι κάτοικοι της FYROM υπάρχει από αιώνων και εφευρέθηκε για να ξεχωρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής από τους γειτονικούς λαούς.

«Όλοι αυτοί που δεν έκαναν σωστή διαπραγμάτευση τα προηγούμενα χρόνια, θέλουν να καταδικάσουν εμάς», είπε ο τέως Υπ. Εξωτερικών, αναφερόμενος στο ζήτημα της αναγνώρισης της γλώσσας των Σκοπιανών.

Ο κ. Κοτζιάς είπε ότι αυτό που έχει σημασία για την χώρα να αντιμετωπίζουμε με ηρεμία και νηφαλιότητα όσα λέγονται από την γειτονική χώρα. Αναφερόμενος στο άρθρο 49 του Συντάγματος των Σκοπίων, είπε ότι θα πρέπει να αλλάξουν οι αναφορές για τους απόδημους πολίτες της, λέγοντας ότι πιστεύει πώς όλοι έχουν κατανοήσει ότι θα πρέπει να υπάρξει αναφορά όπως στο ελληνικό Σύνταγμα, όπου δεν νοείται ως ύπαρξη μειονότητας η κάθε αναφορά για πολίτες που ζουν σε άλλες χώρες, πχ. στην Γερμανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.