Μία όντως ιδιαίτερη εκδήλωση που διοργάνωσε την Κυριακή ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης έγινε από χτες το Νο 1 trend στα social media.

Μιλάμε για την εκδήλωση που οργάνωσε η «Ελληνική Αγωγή», την οποία ο ίδιος και η σύζυγός του Ευγενία Μανωλίδου διευθύνουν, κατά την οποία «τα παιδιά που μαθαίνουν αρχαία ελληνικά βρέθηκαν όλα μαζί και διάβασαν -χωρίς το άγχος να τους κρίνει κάποιος δάσκαλος – βιβλία σε ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους “ακροατές”».

O Άδωνις Γεωργιάδης αναγκάστηκε να επανέλθει πολλές φορές σήμερα, στα social media, για να απαντήσει σε όσους τον ειρωνεύτηκαν ότι μάθαινε σε σκύλους Αρχαία Ελληνικά στην εταιρεία του Ελληνική Αγωγή.

«How dogs could make children better readers και για τους υπόλοιπους που έγραψαν ανοησίες ας διαβάσουν και αυτό!,» έγραψε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, την Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου.

Η είδηση ότι σκύλοι άκουγαν Αρχαία Ελληνικά στην Ελληνική Αγωγή είχε γίνει πρώτο trend στο Twitter, ενώ τα αρνητικά σχόλια υπερείχαν σε αριθμό.

Η εκδήλωσε είχε τρεις άξονες: Το παιδί, τον σκύλο και το βιβλίο.

Σε συνεργασία με το Give me a Paw οργάνωσαν ένα πρόγραμμα που στοχεύει στη βελτίωση της επικοινωνιακής και αναγνωστικής ικανότητας των παιδιών, χρησιμοποιώντας σαν κίνητρο την επαφή με το σκύλο.

Τα παιδιά που μαθαίνουν αρχαία ελληνικά στην Ελληνική Αγωγή βρέθηκαν όλα μαζί και διάβασαν -χωρίς το άγχος να τους κρίνει κάποιος δάσκαλος – βιβλία σε ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους «ακροατές».

Έχει αποδειχθεί ότι τα παιδιά, ακόμη και εκείνα που είτε λόγω δυσλεξίας είτε από ιδιοσυγκρασιακή συστολή, αποφεύγουν να κάνουν ανάγνωση και να «εκθέσουν εαυτόν»- με αποτέλεσμα να μην δημιουργούν δεσμούς αγάπης με το λογοτεχνικό κείμενο-, παρουσία σκύλου διαβάζουν αβίαστα γιατί αισθάνονται ότι δεν κρίνονται.

Ο κ. Γεωργιάδης βρέθηκε στο χώρο της εκδήλωσης μαζί με τους δυο του γιους τον Περσέα και τον Αλκαίο. Μαζί με τον Περσέα χάιδεψαν για ώρα έναν από τους ειδικά εκπαιδευμένος σκύλους της εκδήλωσης ενώ ο μικρός Αλκαίος διάβασε σε ένα λαμπραντόρ ένα αρχαίο κείμενο.


Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!