Χ.Χωμενίδης στο Συνέδριο της ΝΔ: «Πώς φτάσαμε στο σημείο να έχουμε τον Τσίπρα πρωθυπουργό;»

Χ.Χωμενίδης στο Συνέδριο της ΝΔ: «Πώς φτάσαμε στο σημείο να έχουμε τον Τσίπρα πρωθυπουργό;»

Τι γυρεύει ο Χρήστος Χωμενίδης στο Συνέδριο της ΝΔ; Την απάντηση επιχείρησε να δώσει ο ίδιος, κατά τη σύντομη παρέμβασή του στην ενότητα «Ανοιχτό Κόμμα-Ανοικτό Βήμα», στην οποία συμμετείχαν και άλλα πρόσωπα που δεν έχουν ιδεολογική ή άλλη συγγένεια με τη ΝΔ.

«Σας έχω ένα νέο: δεν πρόκειται να με δείτε -αυτό είναι το ευχάριστο, για τον ομιλούντα, αν μη τι άλλο- να ζητώ ποτέ κανενός την ψήφο», είπε με το «καλημέρα» ο γνωστός συγγραφέας, κλείνοντας οποιοδήποτε σενάριο υποψηφιότητάς του με τη ΝΔ. Άλλωστε, όπως εξήγησε ξανά ο ίδιος, «εάν κάποιος γνώριζε το οικογενειακό μου παρελθόν, θα περίμενε μάλλον να με δει στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Ποτέ, ωστόσο, ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ -ο επίγονος όχι της Ανανεωτικής Αριστεράς, αλλά του Αυριανισμού – δεν θα ανεχόταν κάποιον σαν κι εμένα».

Ο κ. Χωμενίδης επανέλαβε πως δεν είναι ΝΔ και αναφέρθηκε στο οικογενειακό του παρελθόν: «ούτε ο πατέρας μου – γιος ενός εκ των τεσσάρων ιδρυτών του ΕΑΜ, ανιψιός του Δημήτρη Γληνού- ήταν ΝΔ. Ψήφισε εντούτοις με την καρδιά του τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και το 1974 και το 1977. Το έκρινε ως εθνική αναγκαιότητα», είπε, καταχειροκροτούμενος από τους «γαλάζιους» συνέδρους.

Άσκησε μάλιστα πολύ σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, αλλά και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα: «Το κακό με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έγκειται στο ότι είναι η “Πρώτη Φορά Αριστερά”. Αλλά στο ότι αποτελεί την πιο παρωχημένη, την πιο μισαλλόδοξη, την πιο ανέμπνευστη εκδοχή Αριστεράς που έχει γνωρίσει ποτέ ο τόπος μας. Όπως ακριβώς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του κυρίου Πάνου Καμμένου είναι η καρικατούρα τής Δεξιάς. Το δυστύχημα είναι ότι το συνονθύλευμα που εδώ και τριάμιση χρόνια μάς κυβερνάει συγκεντρώνει τα χειρότερα χαρακτηριστικά και των δύο ιστορικών παρατάξεων. Πώς φτάσαμε στο σημείο να έχουμε αυτόν τον πρωθυπουργό – που κανείς μας εντούτοις δεν επιτρέπεται να υποτιμά, καθότι ο κύριος Τσίπρας είναι για τον εαυτό του διαόλου κάλτσα; Να έχουμε αυτόν τον υπουργό Εθνικής Αμύνης, για τον οποίον κάθε μέρα είναι απόκριες; Αυτόν τον Καρανίκα; Αυτόν τον Πετσίτη», σχολίασε.

Ο συγγραφέας προχώρησε, κάνοντας και την πρόβλεψή του για τις εκλογές: «Δεν διατηρώ αμφιβολία ότι η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη θα σαρώσει στις εκλογές. Σας βλέπω όλους το βράδυ της ανοιξιάτικης ή φθινοπωρινής Κυριακής να ευτυχείτε. Να αγάλλεσθε που το ψέμα ηττήθηκε, που ο λαϊκισμός αποδείχθηκε κοντοπόδαρος, που η πατρίδα επιτέλους γύρισε σελίδα. Θα είμαι από απόσταση -με την καρδιά μου όμως- μαζί σας. Θα σκέφτομαι ταυτόχρονα πως ούτε ψύλλος στον κόρφο σας! Το έχετε, ελπίζω, συνειδητοποιήσει όλοι ότι τα αληθινά δύσκολα, τα μεγάλα ζόρια, θα ξεκινήσουν με τη νίκη της ΝΔ».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και κατέληξε, λέγοντας ότι τον βρήκε απόλυτα σύμφωνο ο στόχος που έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναγέννηση της μεσαίας τάξης.
Στην ίδια ενότητα μίλησαν, εκτός του κ. Χωμενίδη, οι καθηγητές Μάνος Ματσαγγάνης και Βάσω Κιντή – που προέρχονται από το χώρο της Ανανεωτικής Αριστεράς – ο διευθυντής ερευνών του διαΝΕΟσις Κυριάκος Πιερρακάκης – υποψήφιος ευρωβουλευτής της «Ελιάς», δηλαδή του ΠΑΣΟΚ και των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς το 2014 – ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος και ο επιχειρηματίας Μάρκος Βερέμης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.