Το Μαξίμου βάζει «πάγο» στον Π.Καμμένο για την Συμφωνία των Πρεσπών: «Άσκοπη η εμπλοκή του ΠτΔ»

Το Μαξίμου βάζει «πάγο» στον Π.Καμμένο για την Συμφωνία των Πρεσπών: «Άσκοπη η εμπλοκή του ΠτΔ»

Αρνητικά απαντούν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου στην πρόταση – αίτημα του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να απορρίψει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Μια ημέρα μετά την τοποθέτηση του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας, από το Μέγαρο Μαξίμου, απαντώντας ανέφεραν πως στο βαθμό που η ΠΓΔΜ εφαρμόζει τη διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, δεν υπάρχει νόημα να γίνεται συζήτηση περί σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών:

«Η εξέλιξη της συνταγματικής αναθεώρησης στα Σκόπια δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανάδειξης αλυτρωτισμού. Αντιθέτως όσες αλυτρωτικές αναφορές υπήρχαν στο σύνταγμα της γείτονος, τελικώς διαγράφονται από αυτό. Συνεπώς δεν έχει νόημα η συζήτηση αυτή [περί σύγκλησης συμβουλίου πολιτικών αρχηγών], πόσο δε μάλλον η εμπλοκή του προέδρου της Δημοκρατίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο συνέδριο της νεολαίας του κόμματος, τόνισε πως «αν έλθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, εφόσον ψηφιστεί από την Βουλή της πΓΔΜ, «ήλθε η ώρα να πάρει θέση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας», δηλαδή, όπως εξήγησε, αν η Συμφωνία υποκρύπτει αλυτρωτισμό, τότε «να μπλοκαριστεί από το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.