Τη Δευτέρα το Υπουργείο ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Τεμένους, καλεί τους μουσουλμάνους που διαβιούν νόμιμα στην Αττική και οι οποίοι επιθυμούν να υπηρετήσουν στην θέση του μουσουλμάνου θρησκευτικού λειτουργού (Ιμάμη) στο Ισλαμικό Τέμενος, να υποβάλουν σχετική αίτηση.

Η αίτηση και τα δικαιολογητικά συμμετοχής υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους στο υπουργείο, ενώ στην πρόσκληση ενδιαφέροντος- αναφέρονται, τα τυπικά και ταεπιθυμητά προσόντα.

Η κατασκευή του τεμένους αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του 2019.

Το τέμενος, το οποίο δεν προβλέπεται να έχει μιναρέ, διαθέτει έναν μεγάλο χώρο λατρείας για τους άνδρες και έναν ακόμη για τις γυναίκες.

Το τέμενος έχει χωρητικότητα για 350 άτομα. Ωστόσο, μεγαλύτερος αριθμός πιστών θα μπορεί να βρίσκεται για προσευχή και στον εξωτερικό χώρο. Στο κέντρο της μεγάλης αίθουσας βρίσκεται το αντίστοιχο «ιερό» των μουσουλμάνων, όπου στέκεται ο ιμάμης, γνωστό ως «μιχράμπ», το οποίο βλέπει προς στη Μέκκα. Στο ίδιο κτίριο υπάρχουν τουαλέτες και μικροί βοηθητικοί χώροι.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΘ αναλυτικά

«17-12-18 Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την θέση του μουσουλμάνου θρησκευτικού λειτουργού (Ιμάμη) στο Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών

»Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Ι.Δ. «Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών», με την αριθμ. 14/18 απόφαση του, καλεί τους μουσουλμάνους που διαβιούν νόμιμα στην Αττική και οι οποίοι επιθυμούν να υπηρετήσουν στην θέση του μουσουλμάνου θρησκευτικού λειτουργού (Ιμάμη) στο Ισλαμικό Τέμενος Αθηνών, να υποβάλουν σχετική αίτηση.

»Η αίτηση και τα δικαιολογητικά συμμετοχής υποβάλλονται από τους ενδιαφερομένους στο κτίριο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Α. Παπανδρέου 37 Μαρούσι, 3ος Όροφος, Γραφείο 3042 – Διοικούσα Επιτροπή Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών) από την 20/12/2018 έως και 18/01/2019 και ώρες 12.00 μμ έως και 14.00 μμ..

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

»Στην πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος αναφέρονται, τα τυπικά και επιθυμητά προσόντα, η προθεσμία, ο τόπος υποβολής της αίτησης συμμετοχής, τα αναγκαία δικαιολογητικά και η διαδικασία επιλογής»