Ο Άδωνις Γεωργιάδης θυμίζει μια «προφητεία» του Ανδρέα Παπανδρέου για τις διώξεις εναντίον πολιτικών αντιπάλων (βίντεο)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης θυμίζει μια «προφητεία» του Ανδρέα Παπανδρέου για τις διώξεις εναντίον πολιτικών αντιπάλων (βίντεο)

Μία «προφητεία» του Ανδρέα Παπανδρέου θύμισε ο Αδωνις Γεωργιάδης στον Αλέξη Τσίπρα, μέσω Twitter.

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δημοσίευσε απόσπασμα από πορτραίτο που είχε κάνει ο Γιώργος Δουατζής στον Ανδρέα Παπανδρέου, το 1989, μετά την παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο.

«Μια και ο Αλέξης θαυμάζει -υποτίθεται- τον Ανδρέα, του αφιερώνω κάτι που είχε πει και ο Αλέξης το ξέχασε όταν έστηνε την σκευωρία Novartis. Και Αλέξη μου τα λάθη πληρώνονται και ενίοτε ακριβά», σχολίασε στην ανάρτησή του ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Στο εν λόγω απόσπασμα, ο Ανδρέας Παπανδρέου, που πλέον- μετά την υπόθεση Novartis- μοιάζει προφητικό, μιλά για το ενδεχόμενο, στο μέλλον, κάθε πλειοψηφία να στέλνει στη δικαιοσύνη την πρώην κυβέρνηση και καταλήγει. Αν ποινικοποιηθεί κατά αυτόν τον τρόπο η πολιτική ζωή της χώρας, μπορεί άραγε ο τόπος να πάει μπροστά;».

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Οτι χωρίς πραγματικά κανένα, και τονίζω κανένα, αποδεικτικό στοιχείο, μείναμε στις υποψίες και στις εικασίες. Στέλνουν πρωθυπουργό 8 ετών στη δικαιοσύνη. Βεβαίως η δικαιοσύνη θα κάνει το έργο της, πιστεύουμε σε αυτό και η αλήθεια θα λάμψει. Αλλά το ότι ουσιαστικά ένας πολιτικός διωγμός πήρε αυτή τη μορφή είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο για τον τόπο. Σκεφτείτε αν κάποια νέα πλειοψηφία, στο μέλλον, δεν μιλώ ούτε για τις επόμενες εκλογές, η κάθε πλειοψηφία αποφασίζει να στείλει στη δικαιοσύνη την τότε αντιπολίτευση που ήταν πριν κυβέρνηση. Αν ποινικοποιηθεί κατά αυτόν τον τρόπο η πολιτική ζωή της χώρας, μπορεί άραγε ο τόπος να πάει μπροστά;».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1077842971456929792

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.