ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Πρόεδρος Εισαγγελέων: «Οι τοποθετήσεις Πολάκη ευελπιστούμε να είναι προσωπικές σκέψεις και όχι της κυβέρνησης»

Πρόεδρος Εισαγγελέων: «Οι τοποθετήσεις Πολάκη ευελπιστούμε να είναι προσωπικές σκέψεις και όχι της κυβέρνησης»

Για «εντύπωση χειραγώγησης της δικαιοσύνης» από τις αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη κατά δικαστών και εισαγγελέων έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας, Ελευθέριος Μιχαηλίδης.

«Δημιουργείται η εντύπωση της χειραγώγησης της δικαιοσύνης και ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί κατά τη δική μας επιθυμία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαηλίδης.

Με δεδομένο, δε, ότι ο Παύλος Πολάκης έχει κάνει κατά καιρούς και άλλες παρόμοιες αναρτήσεις ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων σημείωσε ότι «ευελπιστούμε να είναι προσωπικές σκέψεις και όχι της κυβέρνησης».

«Δημιουργεί μια άσχημη εντύπωση γιατί ως υπουργός δεν σέβεται τη διάκριση των λειτουργιών που είναι κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα» πρόσθεσε ο Εισαγγελέας Εφετών.

Όπως εξήγησε «αυτό που ενόχλησε και ενοχλεί αλλά και προβληματίζει όλη την κοινωνία είναι ότι αναφέρεται σε κάποιες σοβαρές δικογραφίες που κατά την άποψή του χρονίζουν και καθυστερούν αδικαιολόγητα και “αυτό δεν είναι μόνο τυχαία”. Τι υπονοεί ο υπουργός με αυτό;»

«Κάθε υπουργός και κάθε μέλος της κυβέρνηση οφείλει να σέβεται τη δικαιοσύνη και όλοι μαζί να την αφήνουν ελεύθερη να κάνει τη δουλειά της. Οι εισαγγελείς διαφθοράς και οι ανακριτές διαφθοράς χειρίζονται πολύ σοβαρές υποθέσεις. Στη δικαιοσύνη λειτουργούν ελεγκτικοί μηχανισμοί. Οι δικαστές-εισαγγελείς ελέγχονται από ανωτέρους για σχετική καθυστέρηση. Οι δικογραφίες αυτές είνια τόσο περίπλες και ογκώδεις και χρειάζονται μεγάλη προσοχή» τόνισε ο κ. Μιχαηλίδης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας ανέφερε τέλος ότι «κατ’ επιεική κρίση θα δεχθώ ότι ο κ. Πολάκης αγνοεί. Θέλω να πιστεύω ότι αυτός δεν είναι ο σκοπός του κ. υπουργού, ενδεχόμενα να οφείλεται σε άγνοια των διαδικασιών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.