Απειλές και εκβιασμοί κατά Παπακώστα, Ζουράρι και Δανέλλη για την ψήφο στην Συμφωνία των Πρεσπών

Απειλές και εκβιασμοί κατά Παπακώστα, Ζουράρι και Δανέλλη για την ψήφο στην Συμφωνία των Πρεσπών

Απειλές και εκβιασμοί κατά βουλευτών που προτίθενται να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. Στο στόχαστρο Κατερίνα Παπακώστα, Κώστας Ζουράρις και Σπύρος Δανέλλης, που φέρονται να έχουν δεχτεί απειλές κατά της ζωής τους.

Κατερίνα Παπακώστα, Κώστας Ζουράρις και Σπύρος Δανέλλης είναι, σύμφωνα με δημοσίευμα, τρεις από τους βουλευτές που έχουν δεχτεί απειλητικά μηνύματα από αγνώστους. Αφορμή η Συμφωνία των Πρεσπών. Την οποία, πάντως, ο Κώστας Ζουράρις έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει, αλλά θα μόνο θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Εφ.Συν., με τις απειλές σε βάρος των τριών προαναφερθέντων βουλευτών ασχολούνται ήδη η εισαγγελία και η αστυνομία. Η εφημερίδα αποκαλύπτει πως άγνωστοι έστειλαν στην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, φακέλους με φωτογραφίες που έδειχναν λιωμένα κεφάλια γυναικών. Τις φωτογραφίες «συνόδευε» η προειδοποίηση πως θα της συμβεί το ίδιο αν επιμείνει και ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η υφυπουργός έστειλε τον φάκελο στον εισαγγελέα.

Ο Κώστας Ζουράρις (που θα καταψηφίσει τις Πρέσπες αλλά θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση) έχει επίσης δεχτεί απειλητικά τηλεφωνήματα, με αγνώστους να απειλούν τη ζωή του, αναφέρει η Εφ.Συν. Και ο αντιπρόεδρος της Βουλής έχει καταθέσει στην Ασφάλεια για τις απειλές.

Ο Σπύρος Δανέλλης, ο βουλευτής που φαίνεται πως κρίνει την ψήφο εμπιστοσύνης και έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, έχει επίσης δεχτεί απειλητικά τηλεφωνήματα. Σε αυτά, οι άγνωστοι δεν απείλησαν μόνο τον ίδιο αλλά και τις ζωές της γυναίκας και της κόρης του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλα αυτά ενώ το βράδυ της Δευτέρας (14.01.2019) η αστυνομία συνέλαβε στο Παγκράτι έναν άνδρα που, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έστελνε απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές. Ο άνδρας εντοπίστηκε και συνελήφθη από την Ασφάλεια Αττικής όπου κρατείται και ανακρίνεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.