«Παγίδες» βλέπει η ΝΔ στη συμφωνία των Πρεσπών – Ποιοι θα πάνε και ποιοι όχι στο συλλαλητήριο της Κυριακής

«Παγίδες» βλέπει η ΝΔ στη συμφωνία των Πρεσπών – Ποιοι θα πάνε και ποιοι όχι στο συλλαλητήριο της Κυριακής

Μάχη στη Βουλή για ν’ αποφευχθεί η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών υποσχέθηκε από την Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προμηνύοντας σύγκρουση με την κυβέρνηση και ζητώντας εκλογές.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για μια συμφωνία που είναι γεμάτη παγίδες, σπέρνει αλυτρωτισμό, ενώ επισήμανε πως ακόμη και στη ρηματική διακοίνωση που έφτασε στο ΥΠΕΞ γίνεται λόγος για «μακεδονικό λαό».

Αναφερόμενος στην ψήφο εμπιστοσύνης υπέρ της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για πολιτική ανωμαλία κι ένα κλίμα παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, το οποίο θ’ αποθαρρύνει τους επενδυτές και θα πλήξει την οικονομία. Παράλληλα, υποστήριξε για μία ακόμη φορά ότι το διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι σικέ, θέλοντας να καταδείξει ότι χωρίς αυτή τη σύμπραξη και τους «δανεικούς» βουλευτές και παρά τα όσα λέει ο Πάνος Καμμένος η συμφωνία των Πρεσπών δεν θα συγκέντρωνε 151 ψήφους και δεν θα περνούσε από τη Βουλή.

Σε ό,τι αφορά το πρωτόκολλο εισδοχής της «Βόρειας Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ, το οποίο θα πρέπει να κυρωθεί αμέσως μετά τη συμφωνία των Πρεσπών, στη ΝΔ εκτιμούν ότι παράγει τα ίδια αρνητικά για την Ελλάδα αποτελέσματα με την ίδια τη συμφωνία, αλλά η καταψήφισή του δεν θα έχει πρακτικά καμία σημασία από τη στιγμή που η κυρωμένη συμφωνία των Πρεσπών θα έχει παράξει ήδη τετελεσμένα.

Πηγές της ΝΔ, άλλωστε, κάνουν τρεις παρατηρήσεις σχετικά με το κείμενο της ρηματικής διακοίνωσης για τη συμφωνία που έφτασε από τα Σκόπια στην Αθήνα.

Η πρώτη είναι οι αναφορές σε «μακεδονικό λαό», η δεύτερη πως η κυβέρνηση παραχώρησε τη μακεδονική γλώσσα στους γείτονες και η τρίτη πως για την ιθαγένεια επιτρέπεται η χρήση του όρου «μακεδονική», χωρίς γεωγραφικό προσδιορισμό.

Στο συλλαλητήριο της Κυριακής αναμένεται πάντως να δώσουν το παρών αρκετοί «γαλάζιοι» βουλευτές και στελέχη, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης για μία ακόμη φορά δεν έδωσε γραμμή υπέρ ή κατά του συλλαλητηρίου και αφήνει τα στελέχη της ΝΔ ν’ αποφασίσουν αυτό που θεωρούν καλύτερο.

Οι περισσότεροι τονίζουν ότι η παρουσία τους είναι απαραίτητη. Έτσι, το παρών αναμένεται να δώσουν αρκετοί βορειοελλαδίτες βουλευτές, αλλά και από την Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν θα συμβεί το ίδιο, ωστόσο, με όλους: ενδεικτική είναι η δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία δήλωσε πως δεν ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που θεωρούν ότι διά της παρουσίας τους στο συλλαλητήριο θα επηρεάσουν τα πράγματα, αλλά διά της διπλωματικής μάχης, την οποία η ίδια έδωσε ως υπουργός Εξωτερικών την επίμαχη περίοδο 2007-2008

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.