Ντ. Μπακογιάννη: «Κυβέρνηση “ακορντεόν” χωρίς δημοκρατική και κοινωνική νομιμοποίηση»

Ντ. Μπακογιάννη: «Κυβέρνηση “ακορντεόν” χωρίς δημοκρατική και κοινωνική νομιμοποίηση»

Προειδοποίηση προς της κυβέρνηση να μην επιλέξει το δρόμο της θεσμικής ανωμαλίας απευθύνει η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, σε συνέντευξή της σε εφημερίδα.

Και τονίζει ότι «η σημερινή κυβέρνηση “ακορντεόν” δεν έχει τη δημοκρατική και κοινωνική νομιμοποίηση, ακόμα και αν κατόρθωσε να μαζέψει τα κουκιά ο κ. Τσίπρας. Στην ουσία πρόκειται για μια κυβέρνηση υπό προθεσμία. Και αυτό είναι τεράστιο πρόβλημα για την ελληνική οικονομία».

Για τον χρόνο των εκλογών υποστηρίζει ότι «μετά το σικέ διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι εκλογές είναι κοντά» και σημειώνει ότι «οι double face πλειοψηφίες της κυβέρνησης εντείνουν το κλίμα αστάθειας που είναι καταστροφικό για τη χώρα. Ακόμη και η αδυναμία λειτουργίας του κοινοβουλίου, με βάση τον κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα, καθιστά αυτή την κυβέρνηση περιορισμένου χρόνου».

Αναφερόμενη στις μετεκλογικές συνεργασίες η Ντόρα Μπακογιάννη δηλώνει ότι αυτές τις επιβάλλει ο λαός και συμπληρώνει «ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σαφής. Η ΝΔ θα επιδιώξει κοινωνικές και πολιτικές συναινέσεις, και θα αξιοποιήσει όλους εκείνους τους ανθρώπους που πιστεύουν στις αλλαγές που χρειάζεται η χώρα για να φύγει μπροστά. Οι νέες διαχωριστικές γραμμές είναι μεταξύ υπευθυνότητας και λαϊκισμού».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε ερώτηση για το εάν η ΝΔ έχει κάνει ακροδεξιά στροφή η πρώην υπουργός υπογραμμίζει «ότι άλλοι βρίσκονταν στις πλατείες με την ακροδεξιά πριν από λίγα χρόνια» ενώ για την προσχώρηση του Πέτρου Τατσόπουλου επισημαίνει ότι «η ΝΔ είχε μεγάλες εκλογικές νίκες μόνο όταν προσέλκυε προσωπικότητες από το κέντρο και την κεντροαριστερά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.