ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

ΥΕΘΑ Ε. Αποστολάκης: «Οι κρίσιμες στιγμές που βιώνουμε επιβάλλουν εθνική ενότητα και συννενόηση»

ΥΕΘΑ Ε. Αποστολάκης: «Οι κρίσιμες στιγμές που βιώνουμε επιβάλλουν εθνική ενότητα και συννενόηση»

Την ανάγκη να υπάρχει εθνική ενότητα και συνεννόηση λόγω των κρίσιμων στιγμών που βιώνει η χώρα τόνισε από την Χίο όπου μετέβη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, προκειμένου να δώσει το παρών στα αποκαλυπτήρια ομοιώματος του θωρηκτού «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΒΕΡΩΦ».

Κατά την παραμονή του στο νησί, ο υπουργός Άμυνας συναντήθηκε με το πλήρωμα του ελικοπτέρου Super Puma που ενεπλάκη στο συμβάν της πρόκλησης Τούρκου πιλότου, κατά τη διάρκεια επιχείρησης έρευνας και διάσωσης πάνω από το Φαρμακονήσι. Ο κ. Αποστολάκης συνεχάρη το πλήρωμα για την εμπειρία και τη ψυχραιμία που επέδειξε, όταν είδε τον Τούρκο πιλότο να περνά «ξυστά» πάνω από το ελικόπτερο.

Τα αποκαλυπτήρια του ομοιώματος του θρυλικού θωρηκτού, που φιλοτεχνήθηκε με πρωτοβουλία του ιδρύματος «Μαρία Τσάκου», έγιναν στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Χίου.

Κατά την ομιλία του ο κ. Αποστολάκης εστίασε στην κρισιμότητα των στιγμών και την ανάγκη εθνικής ενότητας, υποστηρίζοντας ότι «την παρούσα χρονική περίοδο βρισκόμαστε σε ένα ασταθές περιφερειακό περιβάλλον, με εύθραυστες ισορροπίες στον εγγύς, ζωτικό γεωπολιτικό χώρο. Ωστόσο, δράττομαι της ευκαιρίας να σας διαβεβαιώσω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι εδώ, είναι δυνατές, είναι αξιόπιστες. Και είναι έτοιμες να εκτελέσουν την αποστολή τους στο ακέραιο για να προασπίσουν την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας. Τα στελέχη θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, κρατώντας ψηλά τη σημαία της αποτροπής, της ισχύος και της υπερηφάνειας, ώστε να προασπίσουν την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή ευθύνης της πατρίδας μας» σημείωσε ο υπουργός.

Ο κ. Αποστολάκης στη συνέχεια αναφέρθηκε στην υπουργοποίησή του:

«Κατόπιν του τιμητικού καλέσματος του κ. πρωθυπουργού, αποδέχθηκα όπως αναλάβω την πολιτική ευθύνη της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, διότι ως στρατιώτης έχω μάθει να υπηρετώ την πατρίδα και να μην αποφεύγω το καθήκον, όσο βαρύ και δύσκολο και αν είναι. Όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια, θα το κάνω μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες» τόνισε ο υπουργός Άμυνας και προσέθεσε:

«Θα πράξω ό,τι είναι απαραίτητο για τη διασφάλιση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων και την ανάδειξη του ρόλου της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και πάροχο ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Για αυτό, άλλωστε, ασκούμε ενεργή στρατιωτική διπλωματία έχοντας αναλάβει έναν ρόλο κλειδί στην προώθηση αμυντικών συνεργειών και πρωτοβουλιών ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και στα Βαλκάνια»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.