Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου: Κατέθεσε στεφάνι για τους τρεις αξιωματικούς που έχασαν τη ζωή τους στα Ίμια

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου: Κατέθεσε στεφάνι για τους τρεις αξιωματικούς που έχασαν τη ζωή τους στα Ίμια

Φόρο τιμής στους «τρεις αθάνατους ήρωες» των Ιμίων από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργο Χατζημάρκο.

Αρχιερατικό μνημόσυνο και τρισάγιο τελέστηκε χθες, Κυριακή 3 Φεβρουαρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πόθιας Καλύμνου, στη μνήμη των τριών ηρώων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, που έχασαν τη ζωή του πριν από 23 χρόνια στην κρίση των Ιμίων, με πρωτοβουλία του Δήμου Καλυμνίων. Στο μνημόσυνο παρέστησαν ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάνος Κόνσολας και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών του νησιού.

Μετά το πέρας των τελετών στο νησί της Καλύμνου, ο περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από συνεργάτες του, επισκέφθηκε με ιδιωτικό σκάφος τη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, όπου έριξε στεφάνι στη μνήμη των τριών ηρώων του Πολεμικού Ναυτικού, του αντιπλοίαρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, του αντιπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του σημαιοφόρου Έκτορα Γιαλοψού.

Από τα Ίμια, ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε: «Ένα στεφάνι στον υγρό τάφο των Ιμίων είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στους τρεις αθάνατους ήρωες-υπερασπιστές του ελληνικού μας Αιγαίου. Η μνήμη τους αιωνία και οδηγός μας στις δύσκολες ημέρες που διανύουμε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.