ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ε. Χριστοφιλοπούλου: «Θα αποδοθούν οι ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι;»

Ε. Χριστοφιλοπούλου: «Θα αποδοθούν οι ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι;»

Με ανακοίνωσή της η Εύη Χριστοφιλοπούλου ζητά να βρεθούν οι υπαίτιοι της τραγωδίας στο Μάτι και να τους αποδοθούν οι ευθύνες, ενώ καλεί την Πολιτεία να παραδεχθεί τους λανθασμένους χειρισμούς της.

«Το Κίνημα Αλλαγής ανέδειξε από την πρώτη στιγμή την παντελή έλλειψη ενιαίου εθνικού σχεδίου και τα τεράστια κενά στην πολιτική προστασία. Η Έκθεση της Ανεξάρτητης Επιτροπής επιβεβαιώνει την πολυδιάσπαση, τις επικαλύψεις αρμοδιοτήτων, και την έλλειψη προετοιμασίας και εκπαίδευσης».

Αυτό αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της, η υπεύθυνη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, του Κινήματος Αλλαγής, Εύη Χριστοφιλοπούλου, όσον αφορά την τραγωδία με τους 100 νεκρούς στο Μάτι, τον περασμένο Ιούλιο, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος για τις τραγικές ανεπάρκειες του μηχανισμού πυροπροστασίας.

«Ούτε η Έκθεση όμως, ούτε η Κυβέρνηση, λένε το παραμικρό για τις ευθύνες που οδήγησαν στην ανείπωτη τραγωδία του περασμένου καλοκαιριού», αναφέρει εν συνεχεία η κ. Χριστοφιλοπούλου και προσθέτει:

«Οι συγγενείς των 100 θυμάτων και οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν απαιτούν, ευλόγως, οι ευθύνες να εντοπιστούν αρμοδίως και να αποδοθούν. Οι εκθέσεις και οι διαπιστώσεις τους είναι χρήσιμες, αρκεί να μην χρησιμοποιούνται από τους κυβερνώντες για να κουκουλώσουν τις ευθύνες τους. Όλη η ελληνική κοινωνία περιμένει η Πολιτεία, να ομολογήσει τα λάθη της και κυρίως να διδαχθεί από αυτά για να μην επαναληφθούν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι υπαίτιοι για την τραγωδία στο Μάτι θα βρεθούν;», τονίζει κλείνοντας την ανακοίνωσή της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.