ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κ. Μητσοτάκης: «Στις εκλογές ο λαός θα πει στον ΣΥΡΙΖΑ “ως εδώ!”»

Κ. Μητσοτάκης: «Στις εκλογές ο λαός θα πει στον ΣΥΡΙΖΑ “ως εδώ!”»

Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών έδωσε το παρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στη Συμφωνία των Πρεσπών, την Οικονομία, το Μεταναστευτικό, ενώ αποκάλυψε πως θα αποστείλει επιστολή για τη διαγραφή του Βίκτορ Όρμπαν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του Πίτερ Σπίγκελ των Financial Times, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε οτι το κλειδί για την ανάπτυξη είναι η μείωση των φόρων, αποκάλυψε οτι την Δευτέρα θα στείλει επιστολή για την διαγραφή του Βίκτορ Ορμπαν, του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ενώ αναφερόμενος στο Μακεδονικό δήλωσε οτι θα σεβαστεί την Συμφωνία αφού είναι πλέον μια Διεθνής Συμφωνία, αλλά διατηρεί πάντα το δικαίωμα του βέτο. Οσο για τις εκλογές εκτίμησε οτι θα γίνουν στις 26 Μαϊου, αλλά πρόσθεσε οτι αν ο κ. Τσίπρας θέλει να χάσει σε δύο δόσεις, είναι δικαίωμά του.

Μεταξύ άλλων στην παρέμβασή του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε:

«Το κλειδί για την ανάπτυξη είναι η μείωση των φόρων. Έχω μελετήσει τα λάθη των προκατόχων μου. Ο Παπανδρέου για παράδειγμα χρειάστηκε 6 μήνες για να καταλάβει τι είχε γίνει και ακόμη και όταν το κατάλαβε μετά μοίραζε χρήματα. Δεσμευόμαστε σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις σε αντάλλαγμα για χαμηλότερα πλεονάσματα. Βρεθήκαμε σε αυτό τον φαύλο κύκλο, επειδή ο κ. Τσίπρας δεν είχε την αξιοπιστία για να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις. Τώρα η συζήτηση ανοίγει και υπάρχει ευρύτερη συναίνεση. Ο μόνος που δεν φαίνεται να θίγει το θέμα είναι ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεσμεύτηκε για αυτά τα αποτελέσματα.

Προσλαμβάνουμε πάλι περισσότερο κόσμο και ιδίως μέσω συμβάσεων από ό,τι στο παρελθόν. Και το κάνουμε αυτό επειδή επανερχόμαστε στις παλαιές πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.

Θα στείλω επιστολή για την διαγραφή του Ορμπαν από το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα. Για την στάση του στο Μεταναστευτικό. Αφού οι σοσιαλιστές πάντως δείχνουν τέτοια αντίδραση για τον Βίκτορ Ορμπαν, θα έπρεπε να δείξουν τα ίδια αντανακλαστικά και για τις παρεμβάσεις Τσίπρα στην Δικαιοσύνη και την αμφισβήτηση των δημοκρατικών θεσμών.

Κανείς στην Νέα Δημοκρατία δεν αμφισβητεί τις θέσεις μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Οποιος τα αμφισβητεί δεν έχει θέση στην Νέα Δημοκρατία.

Θέλω να είμαι ο πρωθυπουργός που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση.

Στο Μακεδονικό η πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα ήταν να διχάσει την Νέα Δημοκρατία. Η συμφωνία αναγνωρίζει εθνική ταυτότητα και γλώσσα στους σκοπιανούς. Γιατί η ιθαγένεια δεν είναι η βορειομακεδονική; Το 70% του κόσμου διαφωνεί με την Συμφωνία των Πρεσπών. Τι απαντάς; Οτι το 70% του κόσμου είναι εθνικιστές; Δεν υπάρχει καμία προστασία της ονομασίας Μακεδονικό για τα ελληνικά προϊόντα. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που μετείχαν στα συλλαλητήρια είναι μετριοπαθείς άνθρωποι.

Η συμφωνία είναι μια διεθνής συμφωνία την οποία θα σεβαστούμε. Αλλά υπάρχει το δικαίωμα του βέτο για να προστατεύσω τα συμφέροντα της Ελλάδας. Οσο και να μην μου αρέσει η Συμφωνία, θα την σεβαστώ.

Οι Ελληνες θα πούν στις εκλογές στον Αλέξη Τσίπρα ως εδώ…Το συντομότερο το καλύτερο. Φαίνεται και από τις αντιδράσεις των αγορών. Προβλέπουν πολιτική αλλαγή. Ακόμα και αν δεν έχουμε βουλευτικές εκλογές στις 26 Μαϊου, εμείς θα κάνουμε μια καμπάνια εθνικών εκλογών. Αν ο κύριος Τσίπρας θέλει να χάσει σε δύο φάσεις, δική του επιλογή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.