Guardian: Παγκόσμια πρωτιά στον λαϊκισμό ο Α. Τσίπρας – Ακολουθεί ο Ν. Μαδούρο (φωτο)

Guardian: Παγκόσμια πρωτιά στον λαϊκισμό ο Α. Τσίπρας – Ακολουθεί ο Ν. Μαδούρο (φωτο)

Πρωταθλητής στον… λαϊκισμό ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με άρθρο του Guardian. Δεύτερος ο Νικολάς Μαδούρο.

Με ένα quiz που μετράει τον… λαϊκισμό των πολιτικών αρχηγών είτε της Δεξιάς είτε της Αριστεράς, ο Guardian τοποθετεί τον έλληνα πρωθυπουργό στην πρώτη θέση, ξεπερνώντας μάλιστα τον Νικολάς Μαδούρο της Βενεζουέλας.

Ποιος είναι πιο λαϊκιστής; Ο Τραμπ ή ο Φάρατζ; Ο Μπέρνι Σάντερς ή ο Κόρμπιν, αναρωτιέται ο συντάκτης του δημοσιεύματος και περιγράφει με ποιο τρόπο η «ομάδα λαϊκισμού», ένα δίκτυο πολιτικών επιστημόνων ανέλυσε τα κείμενα τουλάχιστον δύο προεκλογικών εκστρατειών μιας σειράς πολιτικών αρχηγών, μεταξύ των οποίων και ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως αναφέρει, στο μέτωπο των αριστερών ηγετών, η ρητορική του βρετανού Τζ. Κόρμπιν, τον τοποθετεί στο γήπεδο των λαϊκιστών παρόλο που δεν καταφέρνει να ξεπεράσει τον υπερ-λαϊκιστή πρόεδρο της Βενεζουέλας, Ν. Μαδούρο, αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα.

Η Team Populism ή «ομάδα λαϊκισμού» αποτελείται από γνωστούς ακαδημαϊκούς από την Ευρώπη και την Αμερική οι οποίοι μελετούν τις αιτίες και τις συνέπειες του λαϊκισμού. Παράλληλα, όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους, «προσπαθούν να απαντήσουν στο γιατί ορισμένα λαϊκίστικα κόμματα, ηγέτες ή κινήματα είναι πιο επιτυχημένα από άλλα».

Επίσης, στο δημοσίευμα του Guardian, γίνεται αναφορά και στους δεξιούς λαϊκιστές, με τον Ούγγρο Βίκτορ Όρμπαν να σπάει τα κοντέρ και τον Aμερικανό πρώην σύμβουλο του Τραμπ, Στιβ Μπάνον, να ακολουθεί στη δεύτερη θέση.

Ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται περίπου στη μέση, σε λίγο «καλύτερη» θέση από τον Ιταλό πρόεδρο της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο Μπάνον βρίσκεται σε πιο ψηλή θέση από τον Τραμπ, καθώς ο πρώτος είναι αυτός που έγραφε τις ομιλίες του Αμερικανού προέδρου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.