ΝΔ: Σε ετοιμότητα ο Κ. Μητσοτάκης – Τακτικές επισκέψεις στην Περιφέρεια

ΝΔ: Σε ετοιμότητα ο Κ. Μητσοτάκης – Τακτικές επισκέψεις στην Περιφέρεια

Το πρόγραμμα της ΝΔ για την επόμενη μέρα θέλει να κοινοποιήσει σε όλη την Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε αυτό το πλαίσιο θα επισκεφθεί την επαρχία και θα διαπιστώσει εκ του σύνεγγυς τα προβλήματα που έχει αφήσει πίσω της η κυβέρνηση.

Στη συνέντευξή του στο CNN, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για ανάπτυξη χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς. Λίγες ώρες αργότερα, ο πρόεδρος της ΝΔ, απαντώντας στον Μάνφρεντ Βέμπερ για το μισθολογικό χάσμα ανδρών – γυναικών, παρουσίασε μια σειρά προτάσεων για τη στήριξη των γυναικών, δίνοντας έτσι μια γεύση από το πώς ακριβώς οραματίζεται αυτή την ανάπτυξη δίχως αποκλεισμούς (πρόσβαση για όλα τα παιδιά σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, επέκταση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου, μέτρα για τις μονογονεϊκές οικογένειες και την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας κτλ.).

Οι αναφορές Μητσοτάκη, σε συνδυασμό με τις βασικές αρχές της οικονομικής του πολιτικής (μείωση φόρων και εισφορών, αύξηση ξένων επενδύσεων και θέσεων εργασίας κτλ.) σηματοδοτούν τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί η ΝΔ το επόμενο διάστημα, θέλοντας να διαμορφώσει έναν θετικό προγραμματικό λόγο. Ο οποίος λόγος, βέβαια, εστιάζει στην οικονομία, δεδομένου πως ο πρόεδρος της ΝΔ έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει πως θα είναι το διακύβευμα των εκλογών.

Σε ό,τι αφορά μάλιστα την απόφαση του Eurogroup να παγώσει την αποδέσμευση των 970 εκατ. ευρώ από τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων, στη ΝΔ λένε πως επιβεβαιώνεται η εκτίμησή τους ότι η χώρα παραμένει υπό αυστηρή επιτήρηση και κυρίως εγκαλούν την κυβέρνηση για το γεγονός ότι άφησε επί τρία χρόνια να σέρνεται το ζήτημα της διαχείρισης των κόκκινων δανείων και του εκσυγχρονισμού του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας – για την οποία ακόμη δεν έχει νομοθετήσει η κυβέρνηση, αν και η προστασία έληξε και τυπικά στις 28 Φεβρουαρίου, ενώ οι ενστάσεις από τους εταίρους για το κυβερνητικό σχέδιο είναι πρακτικά αυτές που έχουν προκαλέσει την εμπλοκή στο Eurogroup.

Ο κ. Μητσοτάκης πάντως έχει αποφασίσει να «οργώσει» την επαρχία ακόμη και ενόψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών – αν, δηλαδή, οι βουλευτικές εκλογές γίνουν τον Οκτώβριο. Έτσι, σήμερα θα βρεθεί στη Λέσβο, όπου μεταξύ άλλων θα επισκεφθεί τον καταυλισμό της Μόριας κι αναμένεται να αναφερθεί αναλυτικά στο προσφυγικό και τις πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο ζήτημα. Παράλληλα, θα δηλώσει έμπρακτα τη στήριξή του στην Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάννα Καλογήρου, η οποία διεκδικεί την επανεκλογή της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επόμενος σταθμός του προέδρου της ΝΔ είναι η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου θα βρεθεί στα τέλη της εβδομάδας (Παρασκευή) και με αντίστοιχο τρόπο θα δηλώσει τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Χρήστου Μέτιου, επίσης νυν περιφερειάρχη στην περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.