Ψήφοι… προς πώληση: «Σταυρώνουν» το GDPR με «μαύρες» λίστες ψηφοφόρων

Ψήφοι… προς πώληση: «Σταυρώνουν» το GDPR με «μαύρες» λίστες ψηφοφόρων

Ήρθε και πάλι εκείνη η εποχή του χρόνου που λαμβάνουμε στο mail και στο κινητό μας δεκάδες μηνύματα με κάθε λογής προεκλογικό υλικό από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, υποψήφιους ευρωβουλευτές, υποψήφιους δημάρχους και η λίστα δεν έχει τελειωμό… όπως και τα «ανεπιθύμητα» στα εισερχόμενά μας.

«Είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής στο ψηφοδέλτιο [… ] 26 Μάη. Χρειάζομαι ψήφο για να αποκαταστήσουμε τις συντάξεις και τους μισθούς μας. […]». Είναι δεδομένο βέβαια ότι ο αποδέκτης του SMS δεν υπήρξε ποτέ ψηφοφόρος του εν λόγω κόμματος και δεν έδωσε ποτέ τον αριθμό του κινητού του στον υποψήφιο ευρωβουλευτή.

Και αυτό είναι ενδεικτικά ένα από τα μηνύματα που στέλνουν κατά χιλιάδες οι υποψήφιοι στους εν δυνάμει ψηφοφόρους τους. Ακόμη πιο ακραία περίπτωση, η οποία όμως αποτελεί κομμάτι της ελληνικής – προεκλογικής- πραγματικότητας είναι αντιδήμαρχος να καλέσει πολίτη, τον οποίο πριν μερικά χρόνια είχε παντρέψει, για να του ζητήσει… να τον στηρίξει με την ψήφο του!

Αποτελεί, λοιπόν, ζητούμενο το γεγονός ότι αν και δεν έχουμε δώσει τη συγκατάθεσή μας για να λαμβάνουμε αυτά τα μηνύματα, τα mail και οι τηλεφωνικοί μας αριθμοί καταλήγουν στις λίστες των προεκλογικών επιτελείων. Είναι δεδομένο, πάντως, ότι η απόκτηση αυτών των προσωπικών δεδομένων δεν έχουν ακολουθήσει τη νόμιμη οδό – όπως γίνεται εύκολα κατανοητό – και πιθανώς έχουν ακολουθηθεί πρακτικές του παρελθόντος, όπως η αγορά λιστών ψηφοφόρων, είτε μέσω Dark Web, είτε χέρι με χέρι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.