ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές: «Μπλε» ο χάρτης της Ελλάδας

Συντριπτική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές: «Μπλε» ο χάρτης της Ελλάδας

Συντριπτική ήττα σχεδόν σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες υπέστη ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας και στις Ευρωεκλογές, καθώς φαίνεται πως η αποδοκιμασία των πολιτών στις πολιτικές και στους χειρισμούς του κυβερνώντος κόμματος, ιδιαίτερα μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, έλαβε γενικό χαρακτήρα.

Με εξαίρεση έξι εκλογικές περιφέρειες, η Νέα Δημοκρατία συσπείρωσε τους ψηφοφόρους της, κέρδισε κατά κράτος τον έτερο πολιτικό της αντίπαλο, σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα, με διψήφιο ποσοστό διαφορά, δίνοντας το στίγμα ενόψει και των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, τις οποίες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά τη βαριά ήττα που υπέστη.

Τα προπύργια της Νέας Δημοκρατίας, στο 61,62% περίπου της ενσωμάτωσης, είναι η Καστοριά (40,52%), η Λακωνία (42,17%) και η Αργολίδα (38,59%), όπου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέγραψε τα μεγαλύτερα ποσοστά.

Στον αντίποδα, ο καταποντισμός του ΣΥΡΙΖΑ είναι σχεδόν καθολικός. Τα χαημλότερα ποσοστά, ωστόσο, για το κυβερνών κόμμα, καταγράφηκαν σε Λακωνία (16,89%), Δράμα (17,63%) και Σέρρες (17,95%).

Οι δε μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ των δύο κομμάτων καταγράφονται στις εκλογικές περιφέρειες της Λακωνίας (25,27%), της Καστοριάς (18,51%) και των Σερρών (20,34%).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε παραδοσιακά δικές του περιοχές, όπως η Δυτική Ατική, ενώ πολύ χαμηλά ποσοστά πήρε και στη Β’ Θεσσαλονίκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.