ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Οι βουλευτές που είπαν «διαμάντια» και έμειναν εκτός Κοινοβουλίου (φώτο)

Οι βουλευτές που είπαν «διαμάντια» και έμειναν εκτός Κοινοβουλίου (φώτο)

Οι δηλώσεις τους προκάλεσαν αντιδράσεις. Έγιναν για ημέρες θέμα στα Μέσα και απασχόλησαν την κοινή γνώμη ποικιλοτρόπως, ωστόσο πια δεν θα είναι μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου.

Από τη «Μονμάρτρη της πρωτεύουσας» έως το «γκομενάκι» και το «μουτς μωρό μου», τα αποτελέσματα των εκλογών της 7ης Ιουλίου επιφύλαξαν εκπλήξεις, αφήνοντας εκτός Βουλής πρώην -πλέον- βουλευτές, που τους είχαμε συνηθίσει για χρόνια στα βουλευτικά έδρανα.

Ας δούμε, ενδεικτικά, κάποιες από τις «ηχηρές» εξόδους από τη Βουλή, με τις πιο πρόσφατες αμφιλεγόμενες δηλώσεις τους:

Κατερίνα Παπακώστα: Τα Εξάρχεια είναι η Μονμάρτρη της πρωτεύουσας

Η πρώην υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, απαντώντας σε όσους χαρακτηρίζουν «άβατο» τα Εξάρχεια, είχε δηλώσει: «Για εμένα τα Εξάρχεια είναι μία ιστορική γειτονιά της Αθήνας, είναι κέντρο τέχνης και πολιτισμού, την οποία η δική μου πολιτική οπτική την βλέπει ως Μονμάρτρη της πρωτεύουσας -και όχι ως πολύπαθη περιοχή-, η οποία έχει γνωρίσει την εγκατάλειψη της Πολιτείας, εδώ και αρκετές δεκαετίες και γι΄ αυτό χρειάζεται γενναία αυτοκριτική και από την αυτοδιοίκηση και από τους θεσμικούς παράγοντες».

Γρηγόρης Ψαριανός: «Μ’ αρέσει το γκομενάκι»

Ο πρώην βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός είχε σχολιαστεί αρνητικά για το σεξιστικό tweet που είχε κάνει, αναφερόμενος στην πρώην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, στο οποίο έγραφε: «Γιατί ρε Σεξιστές; Εγώ που είμαι εντελώς πολίτικαλι κοκορέτς διαφωνώ με τοιούτους αφορισμούς. Μ’ αρέσει το γκομενάκι. Μουτς, μωρό μου! Μην ακούς κανέναν, γκοου ον, κήπ γκοινγκ εντ ντου δε ράιτ τζομπ».


Παναγιώτης Κουρουμπλής για τους εναγκαλισμούς με τον Αμβρόσιο: Στη Δημοκρατία δεν χωράνε αποκλεισμοί

Μία φωτογραφία του με τον Αιγιαλείας και γνωστό για τα ομοφοβικά και ρατσιστικά του σχόλια μητροπολίτη Αμβρόσιο, ήταν αρκετή για να προκαλέσει πολλή συζήτηση στα κλασικά και ψηφιακά Μέσα για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή. Κάποιοι τότε ζήτησαν ακόμη και τη διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο ίδιος προσπάθησε να ανασκευάσει το κλίμα, δηλώνοντας πως «Στη Δημοκρατία δεν χωράνε αποκλεισμοί. Γι’ αυτό δέχτηκα να συναντήσω τον Μητροπολίτη, παρότι έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει».

Πέτρος Τατσόπουλος: Κανένας κ@ρι%λης δεν μου ζήτησε έστω μια ιδιωτική συγγνώμη

Την περίοδο των εξελίξεων με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Πέτρος Τατσόπουλος είχε κάνει μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook, στην οποία έγραφε, εξαπολύοντας για μια ακόμη φορά επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ: «Ως γνωστός αποστάτης, που τα πήρα χοντρά για να ψηφίσω Πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2014 και μολονότι δεν τον ψήφισα κανένας κaρι%λης -από αυτούς που έγραφαν το όνομά μου πρωτοσέλιδα- δεν μου τηλεφώνησε ποτέ να μου ζητήσει έστω και ιδιωτικά συγγνώμη, αναρωτιέμαι μέχρι πότε ο ΣΥΡΙΖΑ σκοπεύει να παίζει και να ξαναπαίζει την κασέτα της αποστασίας. Βαθύτατα αηδιασμένος. Ευχαριστώ».



Γεράσιμος Γιακουμάτος: Η ομοφυλοφιλία είναι κολλητική αρρώστια

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει το 2017 στα «Παραπολιτικά», ο πρώην βουλευτής είχε δηλώσει μεταξύ άλλων πως η ομοφυλοφιλία είναι μια κολλητική αρρώστια, προκαλώντας ορυμαγδό σχολίων. Συγκεκριμένα, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος είχε αναφέρει: «Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι δεν μπορείς να προτείνεις αυτό το θέμα ως μεγάλο πλεονέκτημα. Είναι κάτι που το έχουν όλοι. Δεν μπορείς να μου ανάγεις την ομοφυλοφιλία σε παράδειγμα προς μίμηση. Ο ομοφυλόφιλος είναι δύο ειδών, για να το καταλάβετε ιατρικά. Είναι οι επίκτητοι και οι συγγενείς, οι οποίοι γεννιόνται έτσι και δεν μπορεί να αλλάξει τίποτα. Τα οιστρογόνα του είναι περισσότερα από τα ανδρογόνα. Δεν είμαι ομοφοβικός. Απλώς πρέπει να έχουνε όλοι παραδείγματα. Άμα δεις στην τηλεόραση όλα τα παραδείγματα είναι το 90%, τα πετυχημένα, ομοφυλοφιλικά. Όταν το παιδί βλέπει ότι ανεβαίνει, ανεβαίνει, ε… κολλάει. Είναι κολλητική αρρώστια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.