Την προσεχή Παρασκευή ξεκινά το νομοθετικό έργο της νέας κυβέρνησης

Την προσεχή Παρασκευή ξεκινά το νομοθετικό έργο της νέας κυβέρνησης

Από την προσεχή Παρασκευή ξεκινά η Βουλή το νομοθετικό της έργο με το πρώτο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πρώτο είναι το νομοσχέδιο για «το επιτελικό κράτος», το οποίο αναμένεται να κατατεθεί την Τετάρτη Αυτό αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων του Κοινοβουλίου, η οποία συνεδρίασε για πρώτη φορά με τη νέα της σύνθεση.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου θα αρχίσει την προσεχή Δευτέρα 29 Ιουλίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής με την κανονική διαδικασία.

Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται η κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου, η συζήτηση του οποίου θα διεξαχθεί με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και θα ξεκινήσει την Δευτέρα 29 του μηνός στην αρμόδια επιτροπή και θα ολοκληρωθεί την επόμενη Τρίτη με την ψήφισή του από την Ολομέλεια.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, με την κατάθεση του φορολογικού νομοσχεδίου την Παρασκευή (26.7.2019), θα δοθεί ένας εύλογος χρόνος για να μπορέσουν τα κοινοβουλευτικά κόμματα να το μελετήσουν και να το επεξεργαστούν.

Την ερχόμενη Δευτέρα θα κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων θέματα σχετικά με την κυβερνησιμότητα των Δήμων, την κατάργηση του ασύλου και αλλαγές στον ποινικό κώδικα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η συζήτησή του θα γίνει με την κανονική διαδικασία και θα ξεκινήσει την Τετάρτη 31 Ιουλίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.