ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Αθώος ο Μ.Καρχιμάκης για παραβίαση κρατικών μυστικών

Αθώος ο Μ.Καρχιμάκης για παραβίαση κρατικών  μυστικών

Την ομόφωνη απαλλαγή του πρώην υπουργού, Μιχάλη Καρχιμάκη από την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση μυστικών πολιτείας αποφάσισε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, υιοθετώντας την αντίστοιχη εισαγγελική πρόταση.

Στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την κατηγορία, αποδίδετο πως το 2006 σε ερώτηση του στη Βουλή για τα ελικόπτερα ΣΙΝΟΥΚ είχε επικαλεστεί στοιχεία από απόρρητο έγγραφο. Ο Μιχάλης Καρχιμάκης ο οποίος έδωσε το «παρών» στη δικαστική αίθουσα δήλωσε αθώος.

«Εγώ λειτούργησα θεσμικά με γνώμονα το εθνικό συμφέρον για την θρηνήσουμε κι άλλες ζωές συνανθρώπων μας όπως έγινε στην τραγωδία με το ΣΙΝΟΥΚ. Είμαι αθώος» ανέφερε, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος σε δικαστές και ενόρκους.

Ο κ.Καρχιμάκης επικαλέστηκε το γεγονός ότι ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Μειμαράκης, είχε απαντήσει εκτενώς στην ερώτηση του και χωρίς να αναφέρει πουθενά πως τα στοιχεία που επικαλείτο στην ερώτηση του ήταν απόρρητα.

Την ίδια στιγμή, ο πρώην υπουργός ανέφερε πως στοχοποιήθηκε καθώς ήταν εκείνος που αποκάλυψε την υπόθεση των ομολόγων αλλά το θέμα των off-shore πολιτικών προσώπων.

Από την πλευρά του ο εισαγγελέας της έδρας τόνισε, ζητώντας την απαλλαγή του Μιχ. Καρχιμάκη «ποιο είναι το κρατικό μυστικό όταν ο αρμόδιος υπουργός απαντά στον κ.Καρχιμάκη αναλυτικά; Δεν αποδεικνύεται ότι εξώθησε άλλον να του χορηγήσει τα στοιχεία».

Νωρίτερα στο Δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης του Μιχάλη Καρχιμάκη κατέθεσε ο πρώην υπουργός, Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος τόνισε πως ο συνάδελφος του ήταν εξαιρετικά δραστήριος, «ουδείς τον κρατούσε» και είχε υψηλό αίσθημα ευθύνης με αποτέλεσμα να γίνεται αποδέκτης υλικού και εγγράφων όσοι λίγοι εκείνη την περίοδο στο ελληνικό κοινοβούλιο. Ταυτόχρονα, τόνισε πως ο Μιχάλης Καρχιμάκης είχε γίνει στόχος «επειδή τον φοβούνταν».

Ο Βασίλης Δημακόπουλος, συνήγορος του Μιχάλη Καρχιμάκη, μετά την έκδοση της απόφασης επισήμανε πως « η απόφαση του Δικαστηρίου δεν δικαιώνει μόνο τον Μιχάλη Καρχιμάκη αλλά και την ορθή άποψη πως εκείνος δεν είχε διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.