Κ.Πιερρακάκης για 112: «Μέχρι τα Χριστούγεννα θα λειτουργεί κανονικά»

Κ.Πιερρακάκης για 112: «Μέχρι τα Χριστούγεννα θα λειτουργεί κανονικά»

Ο υπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες στη Βουλή αποκάλυψε την απόλυτη άγνοια και προχειρότητα των υπευθύνων του υπουργείου ψηφιακής πολιτικής επί ΣΥΡΙΖΑ γύρω από το θέμα της λειτουργίας του αριθμού 112.

Ο κ.Πιερρακάκης ανέφερε ότι έτσι όπως είχε η σύμβαση εκατομμύρια συσκευές κινητών iphone δεν μπορούσαν να λάβουν τις ειδοποιήσεις αφού σε κανένα σημείο της σύμβασης που είχε το ελληνικό δημόσιο με την εταιρεία που δημιούργησε το σύστημα δεν είχε προβλεφθεί ενημέρωση εταιρειών κινητής τηλεφωνίας ώστε να συμβατοποιήσουν το λειτουργικό τους σύστημα με τη λήψη των ενημερώσεων έκτακτης κατάστασης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

  • Τι εντόπισαν στην πρώτη δοκιμή του 112

Κατά την πρώτη δοκιμαστική λειτουργία αποστολής ειδοποιήσεων 112 διαπιστώθηκε ότι τεράστιος αριθμός κινητών τηλεφώνων, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την Apple, δεν μπορούσαν να λάβουν τις ειδοποιήσεις μόνο και μόνο επειδή δεν είχε προβλεφθεί στη σύμβαση.

Ο κ. Πιερρακάκης χρειάστηκε να επικοινωνήσει προσωπικά με υψηλόβαθμα στελέχη της Apple και να αλληλογραφήσει με την εταιρεία 70 φορές με e-mails προκειμένου να ζητηθεί από την εταιρεία να προβλεφθεί η συμβατότητα με το 112 στην επόμενη αναβάθμιση του λογισμικού.
Πάντως ο κ.Πιερρακακης δεσμεύτηκε ότι το σύστημα θα είναι πλήρως λειτουργικό μέχρι τα Χριστούγεννα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ομως και πάλι η ειδοποίηση θα λειτουργεί μόνο σε smartphones καθως θα έρχεται ως Notification και όχι ως SMS και ως εκ τούτου όσοι έχουν κινητά τηλέφωνα παλαιότερης τεχνολογίας δεν θα λαμβάνουν την σχετική ειδοποίηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.