ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Συνεδριάζει η προανακριτική επιτροπή: Τι στάση θα κρατήσουν Π.Πολάκης – Δ.Τζανακόπουλος

Συνεδριάζει η προανακριτική επιτροπή: Τι στάση θα κρατήσουν Π.Πολάκης – Δ.Τζανακόπουλος

Το μέλλον της Προανακριτικής Επιτροπής κρίνεται σήμερα το απόγευμα στις 18:00 που έχει προγραμματιστεί η νέα συνεδρίαση, μετά την αναβολή της περασμένης εβδομάδας λόγω της παρουσίας των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Η στάση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί σύμφωνα με έμπειρους κοινοβουλευτικούς το κλειδί που θα «ξεκλειδώσει» τη διαδικασία που έχει μπλοκαριστεί εδώ και καιρό. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως είναι εξαιρετικά πιθανό οι κύριοι Πολάκης και Τζανακόπουλος να παραστούν στη συνεδρίαση κι όταν τους ζητηθεί να αποχωρήσουν, να προβούν σε καταγγελία της Επιτροπής και της παράνομης, όπως αναφέρουν, απόφασης εξαίρεσής τους και μετά να φύγουν.

Τη γραμμή αυτή φάνηκε να προαναγγέλλει ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, ο οποίος σε συνέντευξή του την Παρασκευή, δήλωσε πως «θα προχωρήσουμε κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε κάθε περίπτωση, η Επιτροπή, ακόμη κι αν δεν οδηγηθεί σήμερα σε νέο «ναυάγιο», θεωρείται απίθανο να εξετάσει σήμερα ή έστω να ολοκληρώσει την κατάθεση του πρώην ισχυρού άνδρα της Novartis που έχει προγραμματιστεί για σήμερα.

Κι αυτό γιατί θα πρέπει να συζητήσει και να λάβει απόφαση για το αίτημα Παπαγγελόπουλου να εξαιρεθούν οι Θανάσης Πλεύρης και Κώστας Κυρανάκης από τη ΝΔ και Βασίλης Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ.

Στην αποψινή, κρίσιμη συνεδρίαση, καθοριστικός είναι και ο ρόλος του πρόεδρου της Επιτροπής Γιάννη Μπούρα, ο οποίος κρατά χαμηλούς τόνους και επιδιώκει να μην χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος. Αυτό επί της ουσίας επεσήμανε και στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, την περασμένη εβδομάδα και αυτό ανέφερε και στην άτυπη συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ το Σάββατο στο ξενοδοχείο στο Καβούρι.

Ο Γιάννης Μπούγας περιέγραψε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, καθώς και τους λόγους που οδήγησαν την πλειοψηφία στην απόφαση εξαίρεσης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλο το προηγούμενο διάστημα με τις συνεχείς αναβολές, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ρίχνουν ο ένας στον άλλο το «μπαλάκι» των ευθυνών για την πορεία της Επιτροπής.

Και οι μεν και οι δε, εκτοξεύουν κατηγορίες ότι στόχος είναι να μην εξεταστεί ο πρώην ισχυρός άνδρας της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής.

Σημειώνεται ότι η κατάθεση του έχει αναβληθεί τρεις φορές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτό που είδαμε να γίνεται δεν θα ξαναγίνει, θα διεξαχθεί κανονικά η συνεδρίαση», διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Βουλής, ενώ κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του είπε πως είναι ξεκάθαρο ποιος δεν θέλει να γίνει η κατάθεση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.