ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Υπόθεση Siemens: Σήμερα θα ανακοινωθεί η απόφαση του Εφετείου σχετικά με την ενοχή ή μη των 54 κατηγορουμένων

Υπόθεση Siemens: Σήμερα θα ανακοινωθεί η απόφαση του Εφετείου σχετικά με την ενοχή ή μη των 54 κατηγορουμένων

Έντεκα χρόνια μετά την έναρξη της έρευνας για τα «μαύρα» ταμεία της Siemens και με την απουσία από το εδώλιο των βασικών κατηγορουμένων της υπόθεσης, όπως ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο Χρήστος Καραβέλας και εσχάτως ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα ανακοινώσει σήμερα την ετυμηγορία του σχετικά με την ενοχή ή μη των 54 κατηγορουμένων.

Η υπόθεση κατάφερε να φτάσει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας τον Φεβρουάριο 2017, με το κατηγορητήριο να αναφέρεται σε «μποναμάδες» που φέρονται να δόθηκαν σε κρατικούς αξιωματούχους προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση 8002/97 μεταξύ ΟΤΕ και Siemens.

Υψηλόβαθμα στελέχη του γερμανικού κολοσσού αλλά και του ΟΤΕ φέρονται να ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο, αφού εμφανίζονται να εμπλέκονται σε πολυδαίδαλες διαδρομές χρήματος προκειμένου να επιλεγεί η SIEMENS ως ανάδοχος του έργου αλλά και για κάθε επέκταση της σύμβασης για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ.

Υπενθυμίζεται, ότι η συμφωνία υπεγράφη από τον τότε υπουργό Μεταφορών Τάσο Μαντέλη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών εξαγοράσιμη προς 40 ευρώ την ημέρα.

Αν και μεταξύ των αδικημάτων που αντιμετωπίζουν κατά περίσταση οι 54 κατηγορούμενοι, είναι δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, οι ποινές που επιφυλάσσουν με το νέο Ποινικό Κώδικα -αν υπάρξει καταδίκη- είναι μειωμένες.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη μορφή δωροδοκίας έγινε πλημμέλημα και παρά τις τροποποιήσεις της σημερινής κυβέρνησης που επανέφερε τον κακουργηματικό χαρακτήρα του αδικήματος, οι κατηγορούμενοι θα κριθούν με τον ευνοϊκότερο νόμο, βάσει του οποίου η δωροδοκία ως πλημμέλημα έχει παραγραφεί και κατά συνέπεια αναμένεται να απαλλαγούν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται, πως η εισαγγελέας της έδρας Ελένη Σκεπαρνιά έχει ζητήσει την καταδίκη συνολικά 22 εκ των 54 κατηγορουμένων, υπογραμμίζοντας τότε στην αγόρευσή της ότι το αδίκημα της δωροδοκίας υπαλλήλου έχει παραγραφεί, αφού με το νέο Ποινικό Κώδικα, ο υπάλληλος του ΟΤΕ δεν είναι πλέον δημόσιος υπάλληλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.