ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Στράτος Σιμόπουλος: «Να θεσμοθετηθεί κάρτα εισόδου στα Πανεπιστήμια και υποχρεωτική πορεία στα πεζοδρόμια»

Στράτος Σιμόπουλος: «Να θεσμοθετηθεί κάρτα εισόδου στα Πανεπιστήμια και υποχρεωτική πορεία στα πεζοδρόμια»

Να θεσμοθετηθεί κάρτα εισόδου στα Πανεπιστήμια και υποχρεωτική πορεία στα πεζοδρόμια όσων διαδηλώσεων είναι μικρές προτείνει ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Στράτος Σιμόπουλος. Πρόκειται για δύο μέτρα τα οποία εξετάζουν τόσο η κυβέρνηση όσο και τα πανεπιστήμια το τελευταίο διάστημα.

Ειδικά για τη διαχείριση των πορειών η κυβέρνηση εξετάζει διάφορα εναλλακτικά μοντέλα ανάλογα με τον όγκο των διαδηλώσεων. Για παράδειγμα, σε μικρές πορείες είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται μια λωρίδα κυκλοφορίας ώστε να μην κλείνουν ολόκληροι κεντρικοί δρόμοι, όπως παραδοσιακά συμβαίνει μέχρι τώρα. Οι ακόμη μικρότερες πορείες, προστίθεται, μπορούν να πραγματοποιούνται στο πεζοδρόμιο, ώστε η κυκλοφορία των οχημάτων να συνεχίζεται απρόσκοπτα.

Σύμφωνα με τους εμπόρους, οι επιπτώσεις των διαδηλώσεων δεν περιορίζονται στις ώρες ή στους δρόμους που πραγματοποιούνται, αλλά επεκτείνονται στη διάρκεια όλης της ημέρας αλλά και σε πολύ ευρύτερη περιοχή. Στο παρελθόν μάλιστα η ΕΣΕΕ, σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, είχε εκπονήσει και σχετική μελέτη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την έρευνα, τα καταστήματα του κέντρου παρουσίαζαν μείωση του τζίρου μέχρι 75% τις ημέρες των διαδηλώσεων, ενώ περισσότεροι από 6 στους 10 καταστηματάρχες πρότειναν τη μεταφορά των υπουργείων εκτός κέντρου. Παράλληλα, πρότειναν την πραγματοποίηση πορειών στο πεζοδρόμιο ή σε μέρος του δρόμου, ώστε να μην διακόπτεται η κυκλοφορία. Και αυτό διότι ο αποκλεισμός του κέντρου δεν μειώνει τον τζίρο μόνο τις ώρες που πραγματοποιούνται οι πορείες, αλλά όλη την ημέρα όπως υποστηρίζουν οι έμποροι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.