Τ.Θεοδωρικάκος για ψήφο αποδήμων: «Πετύχαμε την συναίνεση σε ένα θέμα εθνικού ζητήματος»

Τ.Θεοδωρικάκος για ψήφο αποδήμων: «Πετύχαμε την συναίνεση σε ένα θέμα εθνικού ζητήματος»

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρθηκε στην ιστορική συναίνεση με 288 ψήφους βουλευτών που έλαβε το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων.

Μεταξύ άλλων, λίγες ώρες μετά την ψηφοφορία στην ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ έκανε λόγο για συμβιβασμούς και ζυμώσεις που οδήγησαν στην έγκριση του νομοσχεδίου με ρεκόρ ψήφων.

«Αυτό που πετύχαμε συμβολίζει την ανάγκη συναινέσεων»
«Αυτό που πετύχαμε, συμβολίζει την ανάγκη συναινέσεων σε θέματα που αφορούν εθνικά ζητήματα και αυτονόητα δημοκρατικά δικαιώματα. Τότε τη συναίνεση την επιδιώκουμε και την πετυχαίνουμε και είναι σπουδαίο που το καταφέρνουμε»
, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Εξήγησε πως όταν αποφασίστηκε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού έπρεπε να ληφθεί η απόφαση αν η κυβέρνηση θα επιμείνει έως το τέλος στο ζήτημα της επιστολικής ψήφου, «αλλά ξέραμε ότι δεν θα ψήφιζε κανένας».

«Θέλαμε 200 ψήφους. Εμείς είχαμε 158, με το ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση, δύο κόμματα που από την αρχή είχαν θετική συνδρομή και την ίδια άποψη με εμάς, φτάναμε τις 190 ψήφους», υπογράμμισε εν συνεχεία ο κ. Θεοδωρικάκος.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε την διαδικασία των διαβουλεύσεων με τα κόμματα, «πολύ επίπονη προσπάθεια», που όπως είπε, «κράτησε τουλάχιστον 100 ημέρες».

Πρόσθεσε ότι προσωπικά ο ίδιος αλλά και η ΝΔ, επιθυμούσαν «να έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν όλοι οι Ελληνες πάνω στη γη», αλλά εάν δεν προχωρούσε με συναίνεση η διαδικασία κανένας δεν θα ψήφιζε και θα είχαμε τέσσερα ακόμη χρόνια χαμένα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μου λένε: το ποτήρι είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο; Απαντώ, ότι έχει νερό μέσα. Αν δεν το ψηφίζαμε δεν θα είχε ούτε μια σταγόνα», κατέληξε ο κ. Θεοδωρικάκος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.