ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Υφ.Εργασίας: «Στον προϋπολογισμό υπάρχει η δημοσιονομική πρόβλεψη 971εκατ. ευρώ για το μηχανισμό στήριξης συνταξιούχων»

Υφ.Εργασίας: «Στον προϋπολογισμό υπάρχει η δημοσιονομική πρόβλεψη 971εκατ. ευρώ για το μηχανισμό στήριξης συνταξιούχων»

Ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για τα θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Νότης Μηταράκης, ανέφερε πως το υπουργείο Εργασίας στοχεύει στη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού στήριξης των συνταξιούχων.

Παράλληλα, ο κ. Μηταράκης σημείωσε ότι είναι λανθασμένος ο τρόπος με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ χειρίστηκε το ζήτημα της 13ης σύνταξης χαρακτηρίζοντάς τον προεκλογικό τέχνασμα.

«Ήδη, στον προϋπολογισμό του 2020, που θα ψηφιστεί την Τετάρτη, υπάρχει η δημοσιονομική πρόβλεψη 971 εκατ. ευρώ γι’ αυτόν το μόνιμο μηχανισμό στήριξης» διευκρίνισε ο υφυπουργός Εργασίας και διαβεβαίωσε ότι μέσα από το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδια θα προκύψουν αυξήσεις στις συντάξεις, οι οποίες θα επανυπολογιστούν με βάση τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης από τις 4 Οκτωβρίου 2019. Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι αύξηση θα υπάρξει και για τις επικουρικές,οι οποίες μειώθηκαν, εξαιτίας της πρόβλεψης του πλαφόν των 1.300 ευρώ, το οποίο κρίθηκε αντισυνταγματικό.

Μηταράκης: Θα εφαρμόσουμε τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας

Αναφορικά με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τις αποφάσεις για οποιοδήποτε ποσό αφορά τα αναδρομικά: «Σε περίπτωση που υπάρξει η ανάγκη πληρωμής μεγάλου ποσού, αυτό φυσικά αποτελεί ένα ζήτημα δημοσιονομικό και θα πρέπει να βρεθεί ο τρόπος ενίσχυσης της είσπραξης των φετινών εισφορών, καθώς και η ανάγκη βελτίωσης της εισπραξιμότητας των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Αυτήν τη στιγμή, έχουμε 35 δισ. ευρώ σε ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία κληρονομήσαμε από την προηγούμενη κυβέρνηση. Η βελτίωση της εισπραξιμότητας των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα μας βοηθήσει σημαντικά στην αποπληρωμή των οποιωνδήποτε αναδρομικών» σημείωσε ο υφυπουργός Εργασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφορικά με το ζήτημα του Λογαριασμού Επικούρησης Προσωπικού της Εθνικής Τράπεζας (ΛΕΠΕΤΕ), ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι υπάρχει ένας νόμος που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και πλέον ο νόμος αυτός αμφισβητείται από την Εθνική Τράπεζα, η οποία έχει καταφύγει γι’ αυτόν το λόγο στο ΣτΕ. «Επίσης, υπάρχει στον Άρειο Πάγο μία τελική δίκη μεταξύ του ΛΕΠΕΤΕ και της Εθνικής Τράπεζας. Ως υπουργείο, προτείναμε μία συμβιβαστική λύση μεταξύ των συνταξιούχων, των εργαζόμενων και της τράπεζας και συμφώνησαν όλοι πως θα τη συζητήσουν με τα θεσμικά τους όργανα. Εάν γίνει τελικά δεκτή η δική μας πρόταση, θα είναι ένας έντιμος συμβιβασμός και θα μπει οριστικό τέλος σε αυτό το θέμα, που ταλαιπωρεί όλες τις πλευρές» συμπλήρωσε ο κ. Μηταράκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.