Ανασχηματισμός-“σφαγή” προ των πυλών

Ανασχηματισμός-“σφαγή” προ των πυλών

Ο ανασχηματισμός είναι προ των πυλών και τοποθετείται χρονικά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ. Ο Πρωθυπουργός, μετά και τις τελευταίες συσκέψεις και συνταντήσεις με όλα σχεδόν τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, είναι πεπεισμένος ότι απαιτείται ένα ομογενές σχήμα το οποίο θα αποτελείται από πρόσωπα που πιστεύουν στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που απαιτεί το Μνημόνιο και επιβάλλουν οι συνθήκες.

Χθες ο Αντώνης Σαμαράς ολοκλήρωσε τον κύκλο επαφών του με τους υπουργούς της κυβέρνησς και έχει πλέον ξεκάθαρη εικόνα για όλους ενώ έβαλε και τις τελευταίες πινελιές στο σχήμα αλλαγών που ετοιμάζει.

Ο Πρωθυπουργός θέλει «σχήμα μάχης» καθώς πρέπει γρήγορα να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και ιδιωτικοποιήσεων ενώ επιθυμεί να προετοιμαστεί ενόψει της διαθεσιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και του νέου φορολογικού που εκκρεμεί.

Αναμένεται σφαγή υφυπουργών

Οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θα δρομολογηθούν αμέσως μετά το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και θα συζητηθούν τόσο με τον Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και με τον Φώτη Κουβέλη

Κρίσιμη παράμετρος σε αυτό τον ανασχηματισμό θα είναι ο ρόλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αφού εξετάζεται η συμμετοχή του στην κυβέρνηση στη θέση του αντιπροέδρου.

Το σενάριο δεν φαίνεται πολύ πιθανό με δεδομένο ότι ο Φώτης Κουβέλης δεν θα επιθυμούσε να αναλάβει μια αντίστοιχη θέση, ωστόσο όλα παραμένουν ανοιχτά ως την τελευταία στιγμή. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Φώτης Κουβέλης έχει μελλοντικές βλέψεις που φτάνουν ως το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας και δεν θα ήθελε να συμμετάσχει σε κυβερνητικό σχήμα.

Πολλοί υπουργοί συγκεντρώνουν πολύ χαμηλή ψηφοφορία καθώς οι επιδόσεις τους δεν είναι ικανοποιητικές. Στο τραπέζι του Πρωθυπουργού υπάρχει σενάριο για «σπάσιμο» του υπερυπουργείου Ανάπτυξης ενώ αμετακίνητος φέρεται να είναι σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο Γιάννης Στουρνάρας από το υπουργείο Οικονoμικών.

Ποιοί υπουργοί είναι στο κόκκικο

Στο κόκκινο βρίσκονται πολλοί υπουργοί όπως στο Υγείας, στο Περιβάλλοντος, στο ναυτιλίας, στο Δικαιοσύνης, στο Μακεδονίας-Θράκης, στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Αμετακίνητοι φέρονται επίσης οι υπουργοί Παιδείας, Εσωτερικών και Αμυνας ενώ δεν έχει ακόμη εντελώς αποσαφηνιστεί ποιά πρόσωπα θα εισέλθουν στο κυβερνητικό σχήμα με επικρατέστερα εκείνα του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μάκη Βορίδη.

Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε συμφωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο Πρωθυπουργός αποφάσισε να μεταθέσει τον ανασχηματισμό για μετά το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, σε διαφορετική περίπτωση αυτός θα είχε ήδη γίνει. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμο αναφέρουν ότι οι αλλαγές των προσώπων έχουν ήδη αποφασιστεί και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ήδη ενήμερος γι’αυτές. Σε κάθε περίπτωση ο χρόνος για την ανακοίνωση των αποφάσεων του Πρωθυπουργού έχει ήδη αρχίσει να μετρά αντίστροφα και μέσα στον επόμενο μήνα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.