Η Δαμανάκη ανοίγει ξανά το θέμα του κατώτατου μισθού!

Η Δαμανάκη ανοίγει ξανά το θέμα του κατώτατου μισθού!

  Μερικές μόλις μέρες μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργου Μέργου περί μείωσης του κατώτατου μισθού, που έφεραν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση την κυβέρνηση, προκαλώντας ισχυρές δονήσεις στο εσωτερικό της, έρχεται σήμερα με συνέντευξή της στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” η Ελληνίδα Επίτροπος στην Ε.Ε. Μαρία Δαμανάκη να ανοίξει ξανά το θέμα.

  “Η θέση της Κομισιόν τελικά αφήνει το θέμα ανοιχτό, και επικεντρώνεται κυρίως στην ανάγκη κοινωνικού διαλόγου πριν από τις όποιες αλλαγές. Αισιοδοξώ ότι θα εργαστούμε αποτελεσματικά, ώστε να μη δεχτούμε άλλες τέτοιες πιέσεις”, είναι το… επίμαχο απόσπασμα της συνέντευξης της Μαρίας Δαμανάκη.

  Η άλλοτε πρόεδρος του Συνασπισμού και στη συνέχεια στέλεχος του ΠΑΣΟΚ την εποχή της “διεύρευνσης” που επιχείρησε ο Γιώργος Παπανδρέου πριν από τις βουλευτικες εκλογές του 2004, καταθέτει και την άποψή της για το ενδεχόμενο αλλαγών στο πρόγραμμα του Μνημονίου, λόγω της παραδοχής “λάθους” από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

  “Επιβεβαιώθηκε εκ των υστέρων ότι το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα ήταν υπερβολικά φιλόδοξο σε στόχους και χρονοδιαγράμματα. Εξέφραζε την κυρίαρχη πολιτική άποψη των ευρωπαϊκων θεσμών. Δεν είχε εξαρχής την καλύτερη ισορροπία ανάμεσα στην απόλυτα αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή και την επένδυση για ανάπτυξη.

  Η συζήτηση λοιπόν για διόρθωση γίνεται έτσι κι αλλιώς. Θα είναι όμως αποτελεσματική αν η Ελλάδα πετυχαίνει στις μεταρρυθμίσεις για σοβαρό κράτος, αξιοπιστία, προσέλκυση επενδύσεων. Αυτά πρέπει να τα κάνουμε με ή χωρίς πολλαπλασιαστή”, σχολίασε η Μαρία Δαμανάκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.