ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Xαλκιδική: Συλλαλητήριο κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές

Xαλκιδική: Συλλαλητήριο κατά της εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές

  Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της λειτουργίας του εργοστασίου εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική.

  Στην διαμαρτυρία έχουν καλέσει κάτοικοι και φορείς της περιοχής, μετά τις προσαγωγές που ακολούθησαν την επίθεση στο εργοτάξιο της εταιρείας.

  Με βασικά συνθήματα «Από την Αττική ως τη Χαλκιδική, ίδιοι εργολάβοι, ίδια καταστολή» και «Κυάνιο και αρσενικό είναι το κέρδος από το χρυσό», γίνεται εκατοντάδες είναι οι συγκεντρωμένοι στην Ιερισσό αυτή την  ώρα, ενώ σε λίγο θα ακολουθήσει πορεία προς τη Μεγάλη Παναγιά. Ήδη στη διασταύρωση για τη Μ.Παναγιά βρίσκονται κλούβες της αστυνομίας.

  Επίσης, στις 13.00 θα δοθεί συνέντευξη τύπου στην Μ. Παναγία, με στόχο να δημοσιοποιήσουν οι κάτοικοι τις θέσεις τους και να σπάσουν την επικοινωνιακή απομόνωση του λόγου τους.

  Στην διαμαρτυρία συμμετέχουν και αλληλέγγυες συλλογικότητες από την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, όπως η Επιτροπή Αλληλεγγύηςστη Χαλκιδική (Αττικής),  και το Συντονιστικό Θεσσαλονίκης, ενώ έχουν δηλώσει συμμετοχή και υποστήριξη ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

  Σύμφωνα με πληροφορίες από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δύο άτομα προσήχθησαν το πρωί του Σαββάτου στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές.

  Ο Βασίλης Τζιμούρτος, ένας από τους δικηγόρους των κατοίκων της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι στις 6 το πρωί προσήχθη στην Ασφάλεια Πολυγύρου μία 30χρονη, στις 10 προσήχθη ο σύζυγός της και το μεσημέρι προσήχθη και μία φίλη του ζεύγους που πήγε να τους αναζητήσει.

  Σύμφωνα με τον κ. Τζιμούρτο οι προσαχθέντες παρέμεναν στην Ασφάλεια Πολυγύρου μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου, χωρίς να επιτρέπεται στους δικηγόρους να επικοινωνήσουν μαζί τους.

  Τελικά στις 21:00 όλοι οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

  Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, η οποία διεξάγει τις έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

  “Οι έρευνες και οι προανακριτικές ενέργειες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στην ευρύτερη περιοχή για την εξιχνίαση της εμπρηστικής επίθεσης από άγνωστους δράστες σε εταιρεία εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, την 17-02-2013, γίνονται στο πλαίσιο της νομιμότητας, με πιστή εφαρμογή των διατάξεων της ποινικής δικονομίας και με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.