Επίσκεψη στη Λισαβόνα πραγματοποιεί ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Κούρκουλας

Επίσκεψη στη Λισαβόνα πραγματοποιεί ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Κούρκουλας

  Ο Υφυπουργός εξωτερικών Δ.Κούρκουλας μεταβαίνει αύριο στη Λισαβόνα, προκειμένου να μετάσχει σε συνέδριο για «το μέλλον της Μεσογειακής Ευρώπης, μεταξύ της κρίσης της ευρωζώνης και της Αραβικής Επανάστασης», που διοργανώνει το German Marshal Fund των ΗΠΑ.

  Ο κ. Κούρκουλας θα είναι μεταξύ των κεντρικών ομιλητών την Τρίτη, στην πρώτη ενότητα του συνεδρίου, με θέμα:«Η οικονομική κρίση της Ευρώπης και η μεσογειακή Ευρώπη: οι οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές προκλήσεις», ενώ στο πάνελ θα προεδρεύσει ο Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, πρώην Σύμβουλος Ασφαλείας των ΗΠΑ.

  Στο περιθώριο των εργασιών του συνεδρίου, ο υφυπουργός θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πορτογάλο ομόλογό του Μιγκουέλ Μοράις Λεϊτάο.

  «Από την Πορτογαλία ως την Ελλάδα, οι κοινωνίες αντιμετωπίζουν τεράστιες προκλήσεις εξαιτίας της λιτότητας, της αβεβαιότητας και της αναπροσαρμογής. Ποιες είναι οι πηγές της κρίσης στην Ευρώπη του Νότου; Ποιά είναι η οικονομική προοπτική; Ποιες είναι οι πιθανές κοινωνικές και πολιτικές συνέπειες της κρίσης που παίρνει διαφορετικές μορφές στην περιοχή;» είναι τα ερωτήματα που τίθενται προς επεξεργασία στο πάνελ των ομιλητών.

  Θα τεθούν επίσης τα θέματα των επιπτώσεων στη Νότια Ευρώπη από την Αραβική Εξέγερση, από το μεταναστευτικό ως την εξάπλωση της πολιτικής βίας. Θα αναζητηθεί ακόμη, ο ρόλος της ΕΕ και των ΗΠΑ, καθώς και ενδεχόμενος νέος ρόλος της Τουρκίας.

  Το German Marshall Fund αποτελεί μη κυβερνητικό ινστιτούτο των ΗΠΑ για την προώθηση της συνεργασίας και κατανόησης μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης.

  Ιδρύθηκε το 1972 στα 25α γενέθλια του Σχεδίου Μάρσαλ και διατηρεί ισχυρή παρουσία και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.