ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη – Μπορίσοφ από την Αλεξανδρούπουλη – «Όσοι δεν δικαιούστε άσυλο μην έρχεστε!» (βίντεο)

Οι δηλώσεις Μητσοτάκη – Μπορίσοφ από την Αλεξανδρούπουλη – «Όσοι δεν δικαιούστε άσυλο μην έρχεστε!» (βίντεο)

(upd 14:07) Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Από χθες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου άρχισαν να κατασκευάζονται νέες σύγχρονες δομές για να κλείσουν οι παλιές προβληματικές. Αυτές οι νέες δομές βρίσκονται μακριά από τους αστικούς ιστούς. Είναι ελεγχόμενες και εκεί θα εξετάζονται ταχύτατα οι αιτήσεις ασύλου και από εκεί, όσοι δεν δικαιούνται, θα επιστρέφουν στις χώρες προσέλευσής τους».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «Η πολιτική μας άλλαξε, τα σύνορα στον Έβρο φυλάσσονται καλύτερα και αυτό μας το επιβεβαιώνει η τοπική κοινωνία. Και τα θαλάσσια σύνορά μας φυλάσσονται καλύτερα. Το νομικό μας πλαίσιο έγινε αυστηρότερο και ευέλικτο. Ύστερα από εξαντλητικό διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες στα νησιά, οι αποφάσεις μας υλοποιούνται. Ζητώ να πέσουν οι τόνοι, γιατί είναι προς όφελος της χώρας να κατασκευαστούν σύγχρονες δομές».

«Θέλω από την Αλεξανδρούπολη να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Σε όσους γνωρίζουν ότι δεν δικαιούνται άσυλο και παρά ταύτα επιλέγουν να έρθουν στην πατρίδα μας… Μην έρχεστε. Γιατί ο δρόμος που σας οδηγούν οι διακινητές, τους οποίους πληρώνετε αδρά, δεν οδηγεί στην ενδοχώρα και στην Ευρώπη. Σταματά στα νησιά και από εκεί θα ξεκινά ο δρόμος της επιστροφής» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Σε ότι έχει να κάνει με τα ελληνοτουρκικά ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι «Η στάση μας είναι ψύχραιμη απέναντι στην επιθετική παραβατικότητα, δεν πρέπει να παρερμηνεύεται, ούτε να υποτιμάται αλόγιστα. Οι δυνάμεις της ειρήνης και του δικαίου δεν φωνασκούν, δεν προκαλούν αλλά ξέρουν και να αντιδρούν. Ο χάρτης της πραγματικότητας είναι ένας και ουδείς μπορεί να ξαναζωγραφίζει περιοχές της υδρογείου χαράζοντας ζώνες».

Την ίδια στιγμή ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ελληνοβουλγαρική συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και σημείωσε ότι «Στον τομέα της ενέργειας οι δύο χώρες προσβλέπουμε στην ασφάλεια και στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφοροποίηση των πηγών. Χαίρομαι που πια και η βουλγαρική πλευρά συμμετέχει επισήμως με 20% στο έργο FSRU της Αλεξανδρούπολης, για πρόσβαση σε υγροποιημένο φυσικό αέριο».

Αρχικό κείμενο

Κατ’ ιδίαν συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον ομόλογό του της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 4ης συνεδρίασης του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας.

Δείτε ζωντανά τις δηλώσεις των δυο ηγετών:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.