ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Προανακριτική για Δ.Παπαγγελόπουλο: Θα ζητηθεί διεύρυνση του κατηγορητηρίου (φώτο)

Προανακριτική για Δ.Παπαγγελόπουλο: Θα ζητηθεί διεύρυνση του κατηγορητηρίου (φώτο)

Η πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής, προσανατολίζεται στη διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Προς αυτή την κατεύθυνση, άλλωστε, κινείται και η απόφαση της πλειοψηφίας να υποβάλει στον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα σχετική επιστολή με την οποία του ζητά να γνωμοδοτήσει η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής με ποιο τρόπο θα γίνει η διεύρυνση του κατηγορητηρίου.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Βουλής έστειλε το πρωί της Τετάρτης σχετική επιστολή στον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής, καθηγητή Κώστα Μαυριά με την οποία του ζητά γνωμοδότηση.

Τα ενδεχόμενα για να γίνει η διεύρυνση του κατηγορητηρίου είναι τα εξής: Πρώτον, να χρειάζεται σχετικό αίτημα με υπογραφή τριάντα βουλευτών, το οποίο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια και θα ληφθεί απόφαση με ονομαστική ψηφοφορία. Θεωρείται ο επικρατέστερος τρόπος καθώς υπάρχει το προηγούμενο στην υπόθεση Παπακωνσταντίνου. Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι να χρειάζεται απλά αίτημα προς την Ολομέλεια από την Επιτροπή και το τρίτο να πρέπει στο πόρισμα της πλειοψηφίας να αναφέρεται ότι προέκυψαν νέα συναφή αδικήματα κατά του ελεγχόμενου. Η απάντηση από το Επιστημονικό Συμβούλιο αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Οι σχετικές επιστολές για διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Παπαγγελόπουλο:

Σημειώνεται ότι η Προανακριτική Επιτροπή εξετάζει, αυτή τη στιγμή τέσσερα αδικήματα κατά του κ. Παπαγγελόπουλου:

– ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών

– πρόκληση και προσφορά για τη τέλεση εγκλήματος

– ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

– ηθική αυτουργία σε ψευδή κατάθεση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.