ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Υπόθεση Novartis: Ενοχλημένοι δικαστικοί κύκλοι από τη διαρροή εγγράφων του FBI

Υπόθεση Novartis: Ενοχλημένοι δικαστικοί κύκλοι από τη διαρροή εγγράφων του FBI

Ερωτήματα, σύμφωνα με πληροφορίες, ανακύπτουν από τη χθεσινή αλληλογραφία μεταξύ της Προανακριτικής Επιτροπής και της Εισαγγελίας Διαφθοράς για το ζήτημα των απόρρητων εγγράφων του FBI.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στο έγγραφο που εστάλη χθες στην Εισαγγελία Διαφθοράς από την Προανακριτική Επιτροπή αναφέρονται ένας προς ένας οι αριθμοί πρωτοκόλλων των εγγράφων και οι ημερομηνίες τους.

Δικαστικοί κύκλοι διερωτούνται πως όμως δυνατόν να έχει φτάσει στη Βουλή ο ακριβής αριθμός των εγγράφων του FBI (συνολικά 6) και οι αριθμοί πρωτοκόλλων που έχουν, αφού αυτά τα έγγραφα τα έχει μόνο η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και μάλιστα καλά φυλασσόμενα.

Λόγω αυτού, η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, στο απαντητικό της έγγραφο, το οποίο κοινοποιεί και στον εισαγγελέα του Αρείου Παγου και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών αναφέρει-κατά πληροφορίες- ότι όποιος έχει στην κατοχή του αυτά τα έγγραφα ή γνωστοποίησε στην Επιτροπή στοιχεία από αυτά ( πχ τους αριθμούς πρωτοκολλου) ή παρείχε αντίγραφα στην Επιτροπή, ενδεχομένως έχει διαπράξει ποινικο αδίκημα.

Σύμφωνα με το ιδιο εγγραφο, η εισαγγελεας αναφερει ότι είναι υποχρέωση της χώρας να σεβαστεί την σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ , η οποία επιβάλλει περιορισμούς στη χρήση εγγραφων και μόνο με προηγούμενη συγκατάθεση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.