Γ. Μπουγάς για Novartis: «Πιθανή η παραγραφή αδικημάτων των γιατρών»

Γ. Μπουγάς για Novartis: «Πιθανή η παραγραφή αδικημάτων των γιατρών»

Ο πρόεδρος της Προανακριτικής επιτροπής της βουλής και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μπούγας ανέφερε ότι το σενάριο για πιθανή παραγραφή αδικημάτων γιατρών και άλλων εμπλεκόμενων δημοσίων υπαλλήλων για το σκάνδαλο Novartis είναι αρκετά πιθανό.

Ο κ. Μπούγας μιλώντας στον Σκάι 100,3 σχολίασε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό στις ΗΠΑ λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Εάν έχουν έτσι τα πράγματα όπως ερευνήθηκαν στις ΗΠΑ, ενδεχομένως το σκάνδαλο των παροχών υγείας και των παρανόμων συνταγογραφήσεων στην Ελλάδα έχει μείνει χωρίς να διερευνηθεί και να διαλευκανθεί… Δεν είμαι βέβαιος ότι μπορεί πια να διαλευκανθεί έχουν περάσει πολλά χρόνια, ενδεχομένως οι περισσότερες πράξεις λόγω ποσού των γιατρών ή των άλλων εμπλεκομένων να είναι πλημμελήματα και να μην υπάρχει δυνατότητα διαλεύκανσης και διερεύνησης λόγω παραγραφής» και πρόσθεσε:

«Αν αυτό έχει χαθεί, σημαίνει ότι χάνονται και πολλά εκατομμύρια που θα μπορούσε να είχε εισπράξει το ελληνικό δημόσιο όπως εισέπραξαν άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ και η (Νότια) Κορέα αυτό συνιστά ένα σκάνδαλο το οποίο νομίζω η ίδια δικαιοσύνη να το αναδείξει και αν αυτό το σκάνδαλο οφείλεται σε παραλείψεις λειτουργών της δικαιοσύνης να προχωρήσουμε στην επιβολή των κυρώσεων».

Σύμφωνα με τον κ. Μπούγα, «η απόφαση για τη Novartis είναι σημείο κομβικό στη λύση του προβλήματος και όλων των ερευνώμενων υποθέσεων, διότι μέχρι τώρα όλη η παραφιλολογία και ο μύθος, στηριζόταν στην έρευνα που κάνουν στην Αμερική για τη Novartis που εμπλέκονταν σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ πολιτικά πρόσωπα και στην έρευνα που έκανε το FBI και είχε στοιχεία για τα πολιτικά πρόσωπα… Από την πρώτη μέρα της Επιτροπής και με βάση το υλικό που είχαμε, είχα πει ότι δεν προκύπτει καμία αναφορά του FBI σε πολιτικά πρόσωπα κι αυτός ήταν και ο λόγος που κατά την άποψή μου που δεν είχαμε το σύνολο των εγγράφων και τα πήραμε με πολύ μεγάλη δυσκολία γιατί δεν πρόεκυπτε από αυτά εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Το αγγλικό κείμενο αναφέρεται σε παρόχους υγείας και σε εργαζόμενους. Δεν αναφέρεται σε αξιωματούχους. Εννοούν παρόχους υγείας και ανθρώπους οι οποίοι μπορούσαν να έχουν ιδιότητα δημοσίου υπάλληλου για τα καθ’ ημάς».

Για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την αποχώρησή του από την Προανακριτική ο κ. Μπούγας σχολίασε ότι «μού δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι δεν ήθελε να του υποβληθούν ερωτήσεις για προσωπικούς του λόγους, το περίμενα ότι θα αποχωρήσει. Έδινε την αίσθηση ότι ήθελε να αποφύγει τις ερωτήσεις. Είχε όλες τις διευκολύνσεις που μάς ζήτησε, όταν θέλαμε να κάνουμε χρήση του δικού μας δικαιώματος μας να τον ρωτήσουμε μάς το στέρησε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η 15η Ιουλίου είναι καταληκτική ημερομηνία για να παραδοθεί το πόρισμα στον πρόεδρο του κοινοβουλίου» εξήγησε ο πρόεδρος της Προανακριτικής. Το πόρισμα θα είναι ενιαίο κείμενο με τις προτάσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων που θα καταλήγει με σαφήνεια με πρόταση απαλλαγής ή πρόταση παραπομπής και η Ολομέλεια αποφασίζει για άσκηση ποινικής δίωξης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.