Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απέρριψε το αίτημα της Ε.Τουλουπάκη για ακύρωση της ποινικής δίωξής της

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών απέρριψε το αίτημα της Ε.Τουλουπάκη για ακύρωση της ποινικής δίωξής της

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, καθώς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, απέρριψε πριν από λίγο το αίτημα της Εισαγγελέα, Ελένης Τουλουπάκη να ακυρωθεί η εις βάρος της ποινική δίωξη.

Στο σκεπτικό της απόφασης, μεταξύ άλλων, αναφέρεται πως «ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών δεσμεύεται από την παραγγελία ανωτέρων του για άσκηση ποινικής δίωξης και υποχρεούται να ενεργήσει σύμφωνα με αυτή, ανεξάρτητα από την εκτίμηση που ο ίδιος έχει αναφορικά με το υλικό της προκαταρκτικής εξέτασης που προηγήθηκε. Δεν μπορεί να ενεργήσει διαφορετικά».

Επιπλέον, σε άλλο σημείο του σκεπτικού υπογραμμίζεται ότι «με βάση τις ανωτέρω σκέψεις δεν υπάρχει ακυρότητα της από 8/7/2020 παραγγελίας του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζαχαρή και συνακόλουθα της από 14/7/2020 άσκησης ποινικής δίωξης του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και πρέπει η κρινόμενη αίτηση να απορριφθεί ως αβάσιμη στην ουσία της».

Δείτε αναλυτικά τα έγγραφα:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.