ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δεύτερο «όχι» από την Εισαγγελία στην άσκηση κακουργηματικών διώξεων για το Μάτι

Δεύτερο «όχι» από την Εισαγγελία στην άσκηση κακουργηματικών διώξεων για το Μάτι

Για δεύτερη φορά η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας δεν έκανε δεκτό το αίτημα του 6ου τακτικού ανακριτή Αθηνών προκειμένου να ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη για κακούργημα για την υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι με τους 102 νεκρούς και τους 31 τραυματίες.

Ο ανακριτής ζητούσε την άσκηση συμπληρωματικής δίωξης για κακούργημα σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων (δώδεκα) τα οποία κατείχαν θέσεις ευθύνης την επίμαχη ημέρα στην πυροσβεστική υπηρεσία, την πολιτική υπηρεσία και άλλους κρίσιμους δημόσιους φορείς.

Ο δικαστικός λειτουργός επικαλείτο νέα στοιχεία που προέκυψαν στο πλαίσιο της ανακριτικής έρευνας αλλά και το περιεχόμενο της μήνυσης του πραγματογνώμονα της Πυροσβεστικής Δημήτριου Λιότσιου, με βαριές καταγγελίες εναντίον του πρώην αρχηγού της πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας Πρωτοδικών, Σαπφώ Κατσανάκη έκρινε ότι δεν προέκυψαν νέα επιβαρυντικά στοιχεία κατά των συγκεκριμένων προσώπων και κατά συνέπεια, κατέληξε πως, δε στοιχειοθετείται το αδίκημα κακουργηματικού χαρακτήρα της θανατηφόρας έκθεσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.