Γ.Κατρούγκαλος: «Είστε περήφανοι που για πρώτη φορά τουρκικά πλοία πέρασαν το νοητό όριο των 12 μιλίων;»

Γ.Κατρούγκαλος: «Είστε περήφανοι που για πρώτη φορά τουρκικά πλοία πέρασαν το νοητό όριο των 12 μιλίων;»

O πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος εξαπέλυσε “πυρά” προς την κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα και ότι δεν διαχειρίζονται με σωστό τρόπο.

«Η παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων από το Oruc Reis, γίνεται “αεράκι” που το παρασέρνει», είπε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ και διερωτήθηκε εάν η κυβέρνηση ειναι περήφανη που το Oruc Reis παραβίαζε επί 40 μέρες τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

«Είστε περήφανοι που για πρώτη φορά τουρκικά πλοία πέρασαν το νοητό όριο των 12 μιλίων; Θα είστε εξίσου περήφανοι για τον Πρωθυπουργό όταν θα έχουμε γεωτρύπανο Νότια και Ανατολικά της Κρήτης;», είπε και επέκρινε την κυβέρνηση ότι στο επίπεδο της διπλωματίας δεν κατάφερε να εξασφαλίσει κυρώσεις για την Τουρκία.

Αναφερόμενος στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως τη μια και μοναδική φορά που η Τουρκία επιχείρησε να παραβιάσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα το Φλεβάρη του 2018, η απάντηση ήταν άμεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είμαστε κατά της στρατιωτικοποίησης της διαφοράς, είμαστε πάγια υπέρ του διαλόγου. Είναι λάθος να νομίζετε ότι το μήνυμα της αποτροπής με σαφείς κόκκινες γραμμές είναι μήνυμα εμπλοκής εμποδίζει την κλιμάκωση της επιθετικότητας της άλλης πλευράς», είπε και κάλεσε την κυβέρνηση να καταστήσει τις ελληνοτουρκικές κόκκινες γραμμές, ευρωτουρκικές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.