ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Δάνεια κομμάτων: Σε απολογία καλούνται περισσότερα από 100 άτομα – Γιατί κατηγορούνται;

Δάνεια κομμάτων: Σε απολογία καλούνται περισσότερα από 100 άτομα – Γιατί κατηγορούνται;

Ανοιχτή παραμένει σε επίπεδο ανάκρισης η υπόθεση χορήγησης δανείων σε πολιτικά κόμματα.

Η ανακρίτρια Βασιλική Μπράτη, κάλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε απολογία περισσότερα από 100 άτομα, στελέχη τραπεζών και υπευθύνους ταμείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Η κλήτευσή τους σε απολογία αφορά στο αδίκημα της απιστίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως η σχετική δικογραφία είχε αρχικά κλείσει καθώς οι τράπεζες δεν είχαν υποβάλλει μήνυση για το αδίκημα της απιστίας.

Ωστόσο, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο με βούλευμα, που εξέδωσε, έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη που επιβάλλει διαφορετική μεταχείριση για στελέχη των τραπεζών σχετικά με το αδίκημα της απιστίας.

Για τον λόγο αυτό, η δικογραφία επέστρεψε στη ανακρίτρια η οποία και απέστειλε, ως όφειλε, τις κλήσεις σε απολογία.

Υπενθυμίζεται πως για την ίδια υπόθεση, δηλαδή για το αδίκημα της απιστίας σε σχέση με υπαλλήλους τραπεζών έχουν εκδοθεί και αντίθετα βουλεύματα, δηλαδή βουλεύματα που έχουν κρίνει συνταγματική τη ρύθμιση που ορίζει ότι η δίωξη σε βάρος τους δεν είναι αυτεπάγγελτη και απαιτείται η υποβολή έγκλησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, για τις συγκεκριμένες αποφάσεις έχει ασκηθεί αναίρεση και εκκρεμεί η απόφαση από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, ενώ όπως εκτιμάται οριστική λύση στο θέμα αυτό που αφορά τη συνταγματικότητα της διάταξης θα δώσει η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.