ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Με την Κ.Σακελλαροπούλου συναντήθηκε ο Κ.Πιερρακάκης – Της παρουσίασε το πρόγραμμα εμβολιασμού

Με την Κ.Σακελλαροπούλου συναντήθηκε ο Κ.Πιερρακάκης – Της παρουσίασε το πρόγραμμα εμβολιασμού

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης ενημέρωσε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιείται το πρόγραμμα εμβολιασμού στη χώρα μας.

Εμβολιασμοί: Από σήμερα τα ραντεβού για τις ηλικίες 80-84

Το δεύτερο στάδιο των εμβολιασμών για τον κορωνοϊό στον γενικό πληθυσμό ξεκινά καθώς από σήμερα οι πολίτες ηλικιών 80 ως 84 ετών, θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού.

Ήδη είναι σε εξέλιξη η διαδικασία εμβολιασμού σε πολίτες άνω των 85 και τώρα έρχεται ο δεύτερος κύκλος αιτήσεων για ραντεβού, που ξεκινά σήμερα όπως τόνισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους. Ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανέφερε πως το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού έχει φτάσει στο 1,13% καθώς έχουν εμβολιαστεί 123.077 άνθρωποι από την αρχή που ξεκίνησε ο εμβολιασμός.

Η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 6 το απόγευμα για τους πολίτες της ηλικιακής κατηγορίας 80-84 ετών που θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού με τέσσερις τρόπους.

Πώς μπορεί να κλείσει κάποιος ραντεβού για εμβολιασμό

Τέσσερις είναι οι τρόποι που μπορεί να προγραμματιστεί ένα ραντεβού για εμβόλιο. Αυτοί είναι οι εξής:

  • Μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS), εφόσον οι πολίτες έχουν εγγραφεί στη άυλη συνταγογράφηση και είναι δικαιούχοι εμβολιασμού, όπως θα αναλυθεί στη συνέχεια.
  • Απευθείας από τους πολίτες με την είσοδό τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr, όπως θα αναλυθεί στη συνέχεια.
  • Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο ΚΕΠ. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση τρίτων προσώπων, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα ενσωματωθεί σε δεύτερο χρόνο στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Επίσης, ο τρίτος που θα προσέρχεται θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του άμεσα ενδιαφερομένου, καθώς και τον ΑΔΤ, ή να φέρει φωτοτυπία τους.

Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο φαρμακείο. Οι αναλυτικές οδηγίες και κατευθύνσεις για τον προγραμματισμό ραντεβού στα φαρμακεία θα παρασχεθούν άμεσα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο πολίτης θα μπορεί να ελέγξει αν ανήκει σε κάποιες από τις ομάδες προτεραιότητας με τους εξής τρόπους:

  • Εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό του στην ιστοσελίδα και τη web/mobile εφαρμογή.
  • Αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον 5-ψήφιοκωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.